Το παρακράτος της «πρώτης φοράς» – Ο Αλέξης Τσίπρας «τελειώνει» στον λάκκο, που ο ίδιος άνοιξε για τους αντιπάλους του

του Θοδωρή Καλούδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε θύελλα. Είναι το αποτέλεσμα των ανέμων που έσπειραν. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης που τους εμπιστεύτηκε ο λαός, πέραν του γεγονότος ότι «τα έκαναν μούσκεμα», παίζοντας τη χώρα στα ζάρια, εφάρμοσαν και μεθόδους παρακράτους, με σκοπό να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους και να τους εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά.

Πριν ένα χρόνο, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τιμωρήθηκαν για όσα έπραξαν ή αμέλησαν να φροντίσουν ως κυβέρνηση. Ήταν μια βαριά πολιτική ήττα. Όσα όμως αποκαλύπτονται, έκτοτε, για το βίο και την πολιτεία τους, τους υπόγειους σχεδιασμούς τους, τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις και τις έκνομες συμπεριφορές τους, οδηγούν και σε μια οδυνηρή ηθική καταδίκη.

Η υπόθεση Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από δημιουργίας του Ελληνικού κράτους» (όπως είχε διαφημιστεί μπροστά από το Μαξίμου του κ. Τσίπρα) κατέληξε οδυνηρό μπούμερανγκ. Η υπόθεση έκλεισε στις ΗΠΑ, με τρόπο που αφήνει έκθετους στην Αθήνα τους σκευωρούς ενός «στημένου» πολιτικού σκανδάλου . Στην Προανακριτική της Βουλής αποκαλύφθηκαν τόσο οι μεθοδεύσεις όσο και τα σκοτεινά πρόσωπα της πολιτικής «παράγκας». Και όχι μόνο: Βγήκε στο φως, με καταθέσεις εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, ένα βρώμικο πολιτικο-δικαστικό κύκλωμα παραεξουσίας, με πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος, δραστηριότητες, εκβιασμούς και εμπόριο δικαστικών αποφάσεων.

Στον ευτελισμό του δημόσιου βίου συμβάλουν «μορφές» και «προσωπικότητες» της «πρώτης φοράς» που έκαναν outsourcing «δουλίτσες», με «πολλά λεφτά», χαλώντας τις μεγαλύτερες «δουλειές» του «μαγαζιού». Βγαίνουν στο φως μαγνητοφωνημένοι διάλογοι μαφιόζικης λογικής, ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού. Αναδεικνύεται ένας κύκλος πολιτικών που, ενώ βρίσκονται νομίμως στην εξουσία, λειτουργούν ως παραεξουσία, καταπατώντας κάθε νομιμότητα και εφαρμόζοντας πρακτικές υπόκοσμου.

Και το κυριότερο: Αυτά συμβαίνουν όχι απλά με την ανοχή, αλλά με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, επέλεξε να ασκήσει την εξουσία που του παρέδωσε ο λαός σφιχταγκαλιασμένος με βρώμικους παράγοντες σκοτεινών παρασκηνίων.

Έχοντας στόχο να «τελειώσει» αντιδημοκρατικά τους αντιπάλους του (θυμηθείτε: «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν») ο κ. Τσίπρας έπεσε στο λάκκο που ο ίδιος έσκαψε.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Αλλά όχι μόνο με το πολιτικό παρελθόν του. Δυστυχώς, γι’ αυτόν, βρίσκεται αντιμέτωπος και με όσα κάποιοι ονειροπόλοι της Αριστεράς τίμησαν (και με αίμα) ως «ηθικό πλεονέκτημα» της ιδεολογίας τους.

Και αυτό “δεν παλεύεται” σε όσους γνήσιους αριστερούς δημοκράτες εξακολουθούν να τον ακολουθούν.