Μεταξύ Πολάκη & Παπαδημούλη, ο Αλέξης Τσίπρας - Σίριαλ με "αριστερές ιστορίες" στον ΣΥΡΙΖΑ

της Αγγελικής Σπανού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεχόταν πιέσεις εδώ και καιρό από πολλές πλευρές να “αδειάσει” τον Παύλο Πολάκη που δεν εγκαταλείπει την επιθετική έως υβριστική αντιπολίτευση την ώρα που ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός έπλεξε εκ νέου το εγκώμιο του Σωτήρη Τσιόδρα, κάνοντας ακόμη πιο αισθητή τη διαφοροποίηση ενός κομματιού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ύφος Πολάκη. Το γεγονός ότι ο Ξανθός ήταν υπουργός Υγείας και ο Πολάκης αναπληρωτής του επί κυβέρνησης Τσίπρα είναι ότι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των εσωκομματικών χασμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη συνέντευξή του Αλέξη Τσίπρα στην “Αυγή” της Κυριακής κάποιοι θεώρησαν ότι έστειλε μήνυμα στον Κρητικό βουλευτή λέγοντας: “δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις (…) δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές και εξορίες (…) φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Αλλοι έκριναν ότι ειδικά η αναφορά σε “οικονομικά ζητήματα” παραπέμπει στον Δ. Παπαδημούλη που με το “πόθεν έσχες” του δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις, ειδικά με την αγορά οκτώ ακινήτων προς ενοικίαση μέσα στο 2018. Χθες η φωτογραφία του με παλαιστινιακή μαντήλα ήταν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” που έκανε την ανατομία της περιουσιακής του κατάστασης και των οικονομικών του αναζητήσεων. Η υπόθεση σχολιάζεται ζωηρά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και δημόσιες αντιδράσεις.

Ό,τι πάντως και να χε στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός είναι πως ευθέως δεν είπε απολύτως τίποτα ούτε για την πολιτική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη ούτε για τις επενδύσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη. Εμφανίζεται αδύναμος να εκφράσει τη δυσφορία του σε στελέχη που του δημιουργούν πρόβλημα και κάνουν επικοινωνιακή ζημιά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο έλεος των επόμενων δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το μηδενικό “πόθεν έσχες” του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έχει γίνει ανέκδοτο και εντός ΣΥΡΙΖΑ και όλοι θυμούνται ότι κανείς δεν του τράβηξε το αυτί όταν πήγε ως κριτής σε τηλε-reality. Ούτε για το υπερχειλίζον καρότσι του Δ. Παπαδημούλη στο σουπερμάρκετ τις μέρες της καραντίνας είχε ειπωθεί τίποτα από την πλευρά της Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα το σπαρταριστό σίριαλ “αριστερές ιστορίες” να συνεχίζεται.

Πηγή: Economico.gr