Θεόδωρος Μαντάς: Ένας λοιμωξιολόγος ρε παιδιά…

του Θεόδωρου Μαντά*

Είναι πλέον καθολική διαπίστωση, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα, με ασθένεια ύπουλη, χρόνια, μη αναστρέψιμη.

Αν όμως διαπιστώνουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα, το σύστημα απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης έχει ήδη εισαχθεί στην εντατική και χαροπαλεύει. Ο ιός που τη μολύνει αποδείχθηκε και ανθεκτικός στην απλή αντιβίωση και ανεξέλεγκτα μεταδοτικός αρκεί κάποιος να διαβεί το κατώφλι της.

Στις ήδη υπάρχουσες τραγικές καθυστερήσεις στη λειτουργία των ποινικών Δικαστηρίων προστέθηκαν  οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού με τελική συνέπεια τη σχεδιαζόμενη επανεκκίνηση στη λειτουργία των ποινικών ακροατηρίωντην 1η Ιουλίου!!

Στη λήξη δηλαδή του δικαστικού έτους εμείς θα έχουμε την επανέναρξη της λειτουργίας του!!

Ο Θεός να μας λυπηθεί!!

Και όμως, τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης έχουν προτείνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την έγκαιρη και ασφαλή επαναλειτουργία των ποινικών Δικαστηρίων. Δεν εισακούστηκαν!!

Οι καχύποπτοι και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δικαίως αναρωτιούνται μήπως αυτό που λείπει τελικά είναι η πολιτική βούληση. Ποιες πράγματι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επιλογή αυτή??

Πόσο θλιβερή παραμένει η διαπίστωση ότι η πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι σε αναντιστοιχία με τους ανθρώπους που την υπηρετούν.Σε αναντιστοιχία με όλους αυτούς που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα δυσεπίλυτα προβλήματά της, τους Δικηγόρους, τους Δικαστές, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους.

Και να πεις ότι δεν δοκιμάσαμε λύσεις??

Και σε Δικαστές αναθέσαμε την ευθύνη, και σε Δικηγόρους και σε Πανεπιστημιακούς, εσχάτως δε και σε Μικροβιολόγους.Εν τούτοις η εξέλιξη της νόσου παραμένει δυσοίωνη…

Μάλλον η έσχατη λύση που έχει απομείνει είναι ένας λοιμωξιολόγος και για την ελληνική Δικαιοσύνη…

Ένας λοιμωξιολόγος ρε παιδιά…

*Δικηγόρος

Πηγή: dikastiko.gr