Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Ας κοιτάξουμε και λίγο την...καμπούρα μας

Μια έρευνα της Prorata που έγινε πρόσφατα και δημοσιεύτηκε στην ΕφΣΥΝ καταγράφει μεταξύ άλλων τις εξής απαντήσεις:

του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Το 55 % θεωρεί ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό συνδέεται με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Το 45 % θεωρεί ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι μέσα στα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Με δεύτερη στη σειρά τη Διαφθορά, που αγγίζει ποσοστό μόλις 22 % και τρίτη την ανεργία με 21 %.

Με απλά λόγια σχεδόν παραπάνω από τους μισούς Ελληνες πιστεύουν ότι όπου υπάρχει πρόσφυγας και μετανάστης υπάρχει και έγκλημα.

Κι ότι «εντάξει μωρέ,  έχουμε δουλειές; Δεν έχουμε να φάμε; Μας παίρνουν φακελάκι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι εφοριακοί; Κλέβουν από τον κρατικό κορβανά οι πάντες κι εμείς με τον σταυρό στο χέρι; Η διαφθορά χτυπάει κόκκινο και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Ε, δεν έγινε και κάτι. Για όλα φταίνε οι… μαντίλες».

Λίγες ώρες πριν από αυτή την έρευνα είδαμε όλη στα τιμημένα χώματα του Λεωνίδα, στην περιλάλητη, περήφανη Σπάρτη που έχει προγόνους ήρωες, τις σκηνές… υποδοχής οικογενειών μεταναστών.

Μια δράκα ακροδεξιοί, περίεργοι, «νοικοκυραίοι», Ελληνάρες από πάππου προς πάππου (καθαροί, χωρίς αυτές τις άθλιες προσμείξεις με τους μουσουλμάνους, ακόμη κι αν περάσαμε 400 χρόνια σκλαβιάς), όχι πάνω από 50-100, αποφάσισαν να αναδείξουν την ελληνική «φιλοξενία».

Ο Λεωνίδας τι θα κάνει τώρα;

«Πώς θα πηγαίνω εγώ τα παιδιά μου στον τάφο του Λεωνίδα τώρα που ήρθαν αυτοί», φώναζε μια… μητέρα Ελληνόπουλων τα οποία ανατρέφει προφανώς με τις αρχές της ορθόδοξης Εκκλησίας. Ητοι αγάπη για τον συνάνθρωπο, φροντίδα, αλληλεγγύη και όλα τα όμορφα που λέει στην Εκκλησία ο παππάς κάθε Κυριακή. Ή αυτά που διαβάζει η εν λόγω κυρία στα Συναξάρια, αλλά που προφανώς δεν καταλαβαίνει και πολλά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα την εμποδίσουν να πηγαίνει να προσκυνά στον τάφο του προγόνου της. Τι ντροπή, αυτοί οι «βρωμομουσουλμάνοι» να μην ξέρουν τι θα πει Λεωνίδας.

Ενας άλλος κύριος, με ύφος και εμφάνιση Χρυσαυγίτη της εποχής του Παναγιώταρου, ήταν έτοιμος να ορμήσει κατά πάντων γιατί του… μολύνουν τη χώρα.

«Σκουπιδότοπος θα γίνουμε», φώναζε κάποιος φιλόξενος Ελλην πατριώτης ενώ άλλος κουνούσε το δάκτυλο στους συνοδούς των οικογενειών λέγοντάς τους ότι θα χρειαστούν 10 κομάντος για να φύγουν από εκεί.

Ξύπνησε ο Λεωνίδας και 300 μέσα του…

Υπήρχε και ο γραφικός της παρέας, ένας παππούς ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι απόγονος Μικρασιατών αλλά «εκείνοι κουβάλαγαν τον Αι Νικόλα, αυτοί οι μουσουλμάνοι τι φέρνουν που τα έχουν σπάσει όλα στους δρόμους»;

Και κάπως έτσι η τιμημένη Σπάρτη έγινε «σκουπιδότοπος» αφού υποδέχθηκε καμιά 200αριά «ζώα, μουσουλμάνους» που είναι σίγουρα εγκληματίες, δολοφόνοι, κλέφτες, βιαστές και πολύ πιθανό και τζιχαντιστές.

Φυσικά και το ξέρουν αυτό στη Σπάρτη, στην Ειδομένη, στα Διαβατά, στη Σάμο ή στην Κω. Τα λένε στα δελτία των ειδήσεων, τα γράφουν και ορισμένες ακροδεξιές φυλλάδες, τα φωνάζουν κάτι φασιστοειδή σε περιφερειακά κανάλια με υψηλή θεαματικότητα. «Εγκυροι» δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες έχουν αποφανθεί: Οι μουσουλμάνοι είναι τέρατα, έρχονται να μας κλέψουν τα σπίτια και να βιάσουν τα παιδιά μας. Ερχονται να πάρουν τις δουλειές μας, έρχονται να μας αλλαξοπιστήσουν.

Γιατί μπορεί να μην έχουμε να φάμε. Μπορεί το παιδί μας να μετανάστευσε στην άλλη άκρη της Γης για ένα πιάτο φαί, μπορεί το ελληνικό κράτος να είναι χαοτικό, μπορεί να μας κλέβουν καθημερινά τον ιδρώτα.

Αλλά… μη τυχόν και μας θίξουν τη θρησκεία αυτοί οι «άλλοι» που έρχονται να πατήσουν το σταυρό μας.

Και κάπως έτσι το μίσος που έχουν σπείρει εδώ και μερικά χρόνια οι Χρυσαυγίτες, οι κρυφορατσιστές και οι φανεροί φασίστες, εντός κι εκτός Βουλής, έπιασε τόπο.

Εβγαλε κλαδιά και γίνεται δέντρο. Και μπορεί να είναι 50 ή 100 ή 500 οι αντιδρώντες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης μεταναστών από τα νησιά, αλλά είναι σίγουρο ότι θα γίνουν περισσότεροι.

Η λογική του όχλου σε μια κοινωνία που βασανίζεται από μύρια προβλήματα αλλά κυρίως από έλλειψη στοιχειώδους παιδείας, είναι αυτή που επικρατεί.

Ο εφιάλτης είναι εδώ και δεν είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι η αμάθεια, η ελλιπής πληροφόρηση, η απουσία οργάνωσης από το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι η απουσία κοινωνικού διαλόγου, εθνικής συνεννόησης αλλά και πυγμής όπου αυτό απαιτείται.

Δεν υπάρχει ελπίδα

Όταν μορφωμένα παιδιά που σπουδάζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή που είναι και τα ίδια οικονομικοί πρόσφυγες και μετανάστες σε κάποια άλλη χώρα, στάζουν χολή τότε δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα.

Όταν δεν μπορείς να συνεννοηθείς για τα αυτονόητα της ανθρώπινης ύπαρξης, τότε πολύ φοβούμαι ότι έρχονται χειρότερα.

Και τα χειρότερα δεν είναι ο… ιμάμης, η μπούργκα, η μαντίλα, το μακρύ φουστάνι ή η γυναίκα που κοιτάζει χαμηλά γιατί έτσι λέει η θρησκεία της.

Τα χειρότερα είναι η μισαλλοδοξία, η κακία, ο ρατσισμός. Κι όχι από πραγματική αιτία, αλλά από αμάθεια.

Και μη βιαστείτε να κρίνετε. Δεν είμαστε ούτε ανθέλληνες, ούτε πράκτορες του Σόρος, ούτε τα παίρνουμε από τις ΜΚΟ, ούτε γιουσουφάκια του Ερντογάν, ούτε προδότες και άλλα κοσμητικά επίθετα με τα οποία μας στολίζετε.

Εκεί που εσείς βλέπετε εγκληματίες, εμείς βλέπουμε μικρά παιδιά και αθώα βλέμματα που θέλουν να δουν λίγο ουρανό.

Εκεί που εσείς βλέπετε σκουπίδια εμείς βλέπουμε ταλαιπωρημένες οικογένειες από πολέμους ή από την ανέχεια που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Εκεί που εσείς βλέπετε επικίνδυνους μουσουλμάνους εμείς βλέπουμε οικογένειες που ζητούν μια ευκαιρία για να μη γίνουν εγκληματίες για να ζήσουν.

Εκεί που εσείς βλέπετε παραβατικότητα εμείς κοιτάμε τις στατιστικές και βλέπουμε ότι τα περισσότερα εγκλήματα τα κάνουν συνέλληνες.

Στη Λακωνία, λοιπόν, και στη Σπάρτη ή όπου αλλού, εκεί που έχυσαν τη χολή τους ας ρίξουν μια ματιά στα του οίκου τους. Θα βρουν πολλά για τα οποία δεν θα ήταν περήφανοι και θα έπρεπε να κρατάνε σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα.

Μην ξεχνάμε ότι σε διπλανό νομό ολόκληρο χωριό δε μιλούσε όταν ο ιερέας ασελγούσε σε 13χρονη… Αλλά αυτός δεν ήταν… μουσουλμάνος.

Την ανθρωπιά την μαθαίνεις από μικρός. Στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στις παρέες. Αν δεν υπάρχει κάποιος να στη διδάξει τότε γίνεσαι τυφλός σε έναν κόσμο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Και άμα γίνεις τυφλός από μικρός δεν αλλάζει στα γεράματα. Μια φορά ρατσιστής και φασίστας, πάντα έτσι θα μείνεις.

πηγή: in.gr