Παραιτήσεις βουλευτών και Κ.Κ.Ε.

του Ειδικού Συνεργάτη

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου εκλέχτηκε βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στην Ανατολική Αττική με 4.100 ψήφους και αμέσως παραιτήθηκε δηλώνοντας:«Ως γνωστόν οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα.». Και τα δυο τα ήξερε πριν εκλεγεί και όμως ζήτησε την ψήφο του λαού. Ο λαός την τίμησε και η βουλευτής την εγκατέλειψε. Να μάθει ο λαός άλλη φορά να μην την εμπιστεύεται.

Η τηλεπαρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, εκλέχτηκε από τον λαό ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε κι αμέσως παραιτήθηκε για να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, όπου δεν εκλέχτηκε. ‘Οταν παραιτήθηκε δήλωσε: «ήθελα να συνυπάρξω και ν’αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέμματα στον λαό…» Η ίδια δεν είπε ψέμματα στο λαό όταν ζητούσε την ψήφο του για να τον αφήσει ύστερα στα κρύα του λουτρού;

Το Κ.Κ.Ε. μπορεί να μη χρεωθεί την συμπεριφορά της ηθοποιού και της τηλεπαρουσιάστριας προς τον λαό.  Φθάνει να τις διαγράψει και να τις αποδοκιμάσει. Αλλιώς, τις έχει χρησιμοποιήσει ως κράχτες ψήφων.