Το νέο "κότερο" του Αλέξη λέγεται "Τασία"

Αν στις Ευρωεκλογές οι μυστικές διακοπές του πρωθυπουργού στο πολυτελές σκάφος της Κυρίας Παναγοπούλου – ενώ ακόμη θρηνούσαμε τους νεκρούς στα αποκαΐδια στο Μάτι – ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της λαϊκής κατακραυγής, τώρα η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές ξεκινά με τα θλιβερά ρουσφέτια που πήραν τον (σκωπτικό) κωδικό «Τασία» και αποτελούν τη νέα πρόκληση στο πανελλήνιο.

Το νέο «κότερο» ( η υπόθεση που έφθειρε την εικόνα και ανέδειξε την υποκρισία ) του Αλέξη Τσίπρα, λέγεται σήμερα «Τασία». Και αποτελεί τη νέα μεγάλη φθορά του πρωθυπουργού, κυρίως σε όσους «μη προνομιούχους» τον εμπιστεύτηκαν, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, τουλάχιστον σε μια περίοδο ισονομίας.

Το όργιο του παλαιοκομματισμού των νέων «Μαυρογιαλούρων» οδηγεί σε μια νέα έκρηξη αποδοκιμασίας των ταλαιπωρημένων πολιτών και των στρατιών των ανέργων που βλέπουν την «πρώτη φορά Αριστερά» να αναδεικνύεται πρωταθλητής στη φαυλότητα, με σκανδαλώδεις τροπολογίες για την εξυπηρέτηση «κολητών» επιχειρηματιών και τακτοποιήσεις των «δικών της παιδιών» της τελευταίας στιγμής, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει την νομή της εξουσίας.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τον πανικό του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» να επαναφέρει τις πιό φαιδρές πρακτικές του πελατιακού κράτους που υποκριτικά καταγγέλλει. Με κορυφή του παγόβουνου την εμβληματική «τακτοποίηση» από την Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου της θυγατέρας της στο προσωπικό της «βιλαέτι της Βουλής», αναδεικνύεται ένα όργιο προεκλογικών ρουσφετιών, πολλά από τα οποία αφορουν σε προσλήψεις ή προνομιακές μετατάξεις 64 συγγενών και συνεργατών υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και 130 σε υπουργεία.

Η πρακτική αυτή ολοκληρώνει, με τον πιό θρασύ τρόπο, το «πάρτυ» των διορισμών στο δημόσιο, που επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ πήρε χαρακτήρα χιονοστιβάδας, θυμίζοντας τις χειρότερες ημέρες ενός καταδικασμένου παρελθόντος. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

  • Αυξήθηκαν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κατά 48%, από 60.602 το 2014 σε 89.855 σήμερα.
  • Αυξήθηκαν ο μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι κατα 43%, από 1888 το 2014 σε 2.699 σήμερα.
  • Αυξήθηκαν οι «πρόεδροι» και τα μέλη οργάνων της Διοίκησης κατά 47%, από 1.003 το 2014 σε 1.474 σήμερα

Συνέπεια αυτής της πολιτικής ήταν η αύξηση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου κατα 8% σε μιά περίοδο σκληρής λιτότητας και φορολογικής καταιγίδας.

Οι αριθμοί αυτοί, δεν αποτελούν μόνο επιδερμική και αντιαναπτυξιακή «τακτοποίηση της ανεργίας», μέσω της καταχρηστική διαρκούς επιβάρυνσης των φορολογουμένων και της οικονομίας. Υποδηλώνουν και την πελατειακή ιδιοτελή αντίληψη των κρατιστών της Αριστεράς.

Και σε ό,τι αφορά τα τελευταία (αποκαλούμενα πλέον) «ρουσφέτια της Τασίας» αποκαλύπτουν την πιό βάναυση υποκρισία όσων ισχυρίζονται ότι αποτελούν το «νέο» στη μάχη κατά του «παλιού». Και όχι μόνο: Τραβούν την κουρτίνα του Μαξίμου. Και μας δείχνουν τον «γυμνό βασιλιά» της «πρώτης φοράς» χωρίς ούτε ένα φύλλο συκής…

πηγή:economico.gr

Προτεινόμενα για εσάς