Δημογραφικό: Λύση α λα Τσίπρα… μέσω Μαρακές

Tου Νότη Μαριά*

Η προκλητική δήλωση στη Βουλή του Α. Τσίπρα, ότι το δημογραφικό στην Πατρίδα μας θα λυθεί δήθεν με την μετανάστευση χιλιάδων αλλοδαπών από τις χώρες  του αναπτυσσόμενου κόσμου, σε συνδυασμό με τις αθρόες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, καταδεικνύει τη στρατηγική της νέας τάξης πραγμάτων που δεν είναι άλλη από την δημιουργία ενός φτηνού εφεδρικού εργατικού στρατού, που θα  σπάσει τα μεροκάματα και θα αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων.

Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ο Α. Τσίπρας υπέγραψε το περίφημο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση στο Μαρακές του Μαρόκο, ένα Σύμφωνο που αναγορεύει την μετανάστευση σαν δήθεν «πηγή ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης» χορηγώντας ταυτόχρονα σε κάθε αλλοδαπό το ακώλυτο δικαίωμα μετανάστευσης σε οποιαδήποτε χώρα-μέλους του Συμφώνου του Μαρακές. Όπως είχαμε επισημάνει με άρθρο μας στις 16/10/2017 «οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων στη μείωση των γεννήσεων και του ενεργού πληθυσμού καταγράφονται και σε δημοσίευμα του enoikonomia.gr, (1-10-2016).  Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία αρνητικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν μέσα στο 2015 όσον αφορά στην φυσική κίνηση (γεννήσεις- θάνατοι) του πληθυσμού. Πρώτον, οι γεννήσεις περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Δεύτερον, οι θάνατοι κατέρριψαν ρεκόρ πενταετίας. Και τρίτον, σημειώθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο της σχέσης γεννήσεων-θανάτων σε καιρό ειρήνης – οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα.

Από το 2011 μέχρι και το 2015, ο πληθυσμός της χώρας αποκλειστικά λόγω της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης των θανάτων μειώθηκε κατά περίπου 90.000 άτομα. Δηλαδή, στην εν λόγω 5ετία των μνημονίων, έχει χαθεί ουσιαστικά μια μεγάλη Ελληνική πόλη.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι γεννήσεις το 2015 μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το 2014, ενώ, οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6%.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Βερολίνου της Γερμανίας  το 2017 για τον Πληθυσμό, οι δημογραφικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα είναι δυσοίωνες. Η μελέτη επισημαίνει ότι μεταξύ 2011-2016 η Ελλάδα έχασε σχεδόν το 3% του πληθυσμού της, μεταξύ άλλων λόγω της γέννησης λιγότερων παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης..

Από περίπου 10,8 εκατομμύρια το 2016, ο Ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί στα 9,9 εκατομμύρια έως το 2030. Μάλιστα, εξαιτίας, κυρίως, του μικρού αριθμού παιδιών που γεννιούνται στη χώρα μας (περίπου 90.000 ετησίως), η Ελλάδα έχει πλέον έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, καθώς πάνω από το 1/5 των κατοίκων της (το 21%) είναι άνω των 65 ετών. Μόνον η Ιταλία στην Ευρώπη έχει υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι, με βάση τις έως τώρα δημογραφικές τάσεις, η Ελλάδα είναι πιθανό πως θα έχει τη χειρότερη σε όλη την Ευρώπη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους έως το 2050.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη είναι δημογραφικά διαιρεμένη. Στον βορρά, στη δύση και στο κέντρο της ηπείρου υπάρχουν σχετικά υψηλοί δείκτες γονιμότητας που διασφαλίζουν την ανάπτυξη των πληθυσμού στο προβλεπτό μέλλον. Αντίθετα, η νότια και η ανατολική Ευρώπη καταγράφουν επιταχυνόμενη γήρανση και απώλειες πληθυσμού. Έως το 2050 η υψηλότερη μέση ηλικία του πληθυσμού, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχει σε Ελλάδα και Πορτογαλία».

Με σειρά άρθρων μας είχαμε επισημάνει, ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι  «φυλάνε Θερμοπύλες» και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της Ελληνικής οικογένειας και στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Πατρίδα μας.

Το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» έχει έγκαιρα αναλύσει το δημογραφικό και έχει προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και για την αύξηση των γεννήσεων ζητώντας επιπρόσθετες παρεμβάσεις οικονομικές, κοινωνικές και καινοτόμες.. Στο πλαίσιο αυτό η πολύτεκνη οικογένεια είναι αναγκαίο να αναδειχθεί ως οικογένεια πρότυπο. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, των κοινωνικών και εθνικών κινήτρων που είναι απαραίτητο να προσφερθούν στις πολύτεκνες οικογένειες, προτείνουμε επίσης να χαραχτούν συγκεκριμένοι στόχοι και να υλοποιηθούν εθνικές στρατηγικές.

Με εμφανή τον κίνδυνο της μουσουλμανοποίησης της Ευρώπης πρέπει οπωσδήποτε να κατανοήσουμε πως η Ελληνική πολύτεκνη οικογένεια δεν προσφέρει απλά νέα μυαλά, φρέσκο εργατικό δυναμικό και νέες δυνατότητες παραγωγής πλούτου και ευημερίας, αλλά κυρίως είναι στυλοβάτης των αρχών, των αξιών, της παράδοσης και της Ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στις πολύτεκνες οικογένειες που παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να «φυλάνε Θερμοπύλες».

  • Ο Νότης Μαριάς, είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.