Έφτασε η ώρα να μάθουμε επιτέλους να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους

«Μεταμνημονιακά»… μήπως μάθουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους;

Σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, να κατηγορούμε πάντα τους άλλους για ότι μας συμβαίνει, να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ούτε να παραδειγματιζόμαστε από τα θετικά μας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι όλα θα τα αλλάξει, όλα θα τα καταργήσει, Μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, φόρους κλπ. Δεν έκανε απολύτως τίποτα από όσα υποσχέθηκε. Έκανε ξανά εκλογές –κάτι που δεν μηδενίζει τα προηγούμενα λάθη και αστοχίες, γιατί να τα μηδενίζει άλλωστε;– και υιοθέτησε πλήρως τις επιταγές της Τρόικας-Θεσμών. Υιοθέτησε δηλαδή μια νεοφιλελεύθερη πολιτική έχοντας εν τω μεταξύ διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, με σχέδιο για παράλληλο νόμισμα ενός επαρμένου νάρκισσου, σχέδιο το οποίο ασπάστηκε όλη η τότε κυβέρνηση. Δεν ακολούθησε καμία συγγνώμη, καμία προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας, έστω και εκ των υστέρων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ακολούθησε ακριβώς τη φιλοσοφία της ΝΔ και του Σαμαρά, η οποία κατήγγειλε στο Ζάππειο την εφαρμογή του Μνημονίου και τελικά συνθηκολόγησε κακήν κακώς μόλις κέρδισε τις εκλογές.

Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήθελε να καταγραφεί και ως «αριστερό κόμμα» και «αριστερή διακυβέρνηση», υιοθέτησε τελικά όλα όσα κατήγγειλε και μετατράπηκε σε μια κυβέρνηση συντηρητικότερη των συντηρητικών. Με τη βοήθεια φυσικά του συγκυβερνήτη του κ. Π. Καμμένου, ο οποίος ως γνήσιο τέκνο της συντηρητικής παράταξης υποδείκνυε -απροκάλυπτα σχεδόν χυδαία (και με διαφημιστικό σποτ)- τον κρίσιμο, συμβουλευτικό ρόλο του «δεξιού μέντορα» του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο πρωθυπουργός, ο κ. Αλ. Τσίπρας προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε πανηγυρικό διάγγελμα για την επιτυχή ολοκλήρωση του επαίσχυντου Μνημονίου το οποίο κατήγγειλε και μας ενημέρωνε ότι του το επέβαλαν οι ξένοι. Το Μνημόνιο, το οποίο ήταν έξω από τη «φιλοσοφία» του αλλά τώρα θριαμβολογεί ότι κατάφερε να το ολοκληρώσει στην πιο σκληρή έκδοσή του!

Έφτασε η ώρα να μάθουμε επιτέλους να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Μετά την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καιρός να ειπωθεί η αλήθεια. Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί από όλους και σε όλο το εύρος της. Για τα χρόνια της μεταπολίτευσης, για την «ιερή περίοδο» της καραμανλικής δεξιάς 2004-2009, γιατί όλοι ανεξαιρέτως ήταν μέρος των μεταπολιτευτικών χρόνων, αλλά και για τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ μέσω των ΑΝΕΛ και όχι μόνο. Δεν ξεγελιέται κάνεις…

Για να υπάρχει χώρος, όλες και όλοι, να (ξανα)ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια, με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια ακόμη και σε περιπτώσεις τραγωδιών! Για να μην απομακρύνονται οι πολίτες λόγω της τοξικότητας, την οποία ορισμένοι συστηματικά εισάγουν στην πολιτική και όχι μόνο ζωή της χώρας.

Πρωτίστως η σημερινή κυβέρνηση απαιτείται να το αντιληφθεί, γιατί κυβερνά τη χώρα και γιατί καλλιέργησε αδίστακτα το μίσος με τις πλατείες των υποτιθέμενων «αγανακτισμένων», μαζί με ακροδεξιούς και λοιπούς. Και δυστυχώς συνεχίζει να οδεύει σε ολισθηρά μονοπάτια και να σπέρνει το διχασμό.

Πρωτίστως η σημερινή κυβέρνηση απαιτείται να κατανοήσει ότι αυτό το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» θα πρέπει να μην ξανακουστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Κανένα πολιτικό κόμμα και κανείς πολιτικός δεν νοείται να δηλητηριάζει τους συμπολίτες του…όπως επέλεξε και επιλέγει να κάνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

H Ζέφη Δημαδάμα, είναι Αναπλ. Γραμμ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΚΙΝΑΛ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο thecaller.gr