Λεφτά χαμένα...

Α​​ν η Νέα Δημοκρατία έκανε καίρια αντιπολίτευση δεν θα ζητούσε από τη διοίκηση της ΕΡΤ την απομάκρυνση της κ. Κατερίνας Ακριβοπούλου, διότι αλλιώς «η διοίκηση της ΕΡΤ ταυτίζεται με τέτοιου είδους γκεμπελισμούς». Να σημειώσουμε ότι η κεντρική παρουσιάστρια του καναλιού ανέβασε στο facebook ένα φωτομοντάζ με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απεικονίζεται ως ζητιάνος πρόωρων εκλογών. Δεν θα τη ζητούσε ούτε καν για το γεγονός ότι η εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης», που μεταδίδεται από την (ο Θεός να την κάνει) «δημόσια τηλεόραση», είναι μνημείο ανόητης προπαγάνδας, αντίστοιχης των ενημερωτικών εκπομπών που είχε κάποτε η αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εκπομπή πανηγύρισε για τους διαπραγματευτικούς θριάμβους της κυβέρνησης περισσότερες φορές ακόμη και από τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η αντιπολίτευση μπορούσε να ζητήσει την κατάργηση της υπερπαραγωγής (με καμιά δεκαριά σχολιαστές) για κατασπατάληση του υστερήματος του ελληνικού λαού, αφού η εκπομπή φλερτάρει διαρκώς με μηδενική τηλεθέαση. Πριν περίπου ένα μήνα έγινε θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός ότι «η “Αίθουσα σύνταξης” σημείωσε τηλεθέαση 0% στα ανδρικά και γυναικεία κοινά ηλικιών 15-24! Η κατάσταση δεν βελτιώνεται ιδιαίτερα και στις υπόλοιπες κατηγορίες, αφού στους άνδρες 25-44 φτάνει το 2,4% και στις γυναίκες των ίδιων ηλικιών το 0,8%. Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης καταγράφεται στους άνδρες άνω των 55, οι οποίοι παρακολουθούν σε ποσοστό 9,3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος στο νεανικό κοινό της ΕΡΤ φλερτάρει με τη μονάδα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ουδείς ταράζεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής» (9.5.2017).

Βεβαίως, υπάρχει άμεση συσχέτιση των κακών επιδόσεων της ΕΡΤ με τον κυβερνητικό έλεγχο που διαχρονικώς –με ελάχιστα διαλείμματα– υπήρξε. Οι πολίτες αποστρέφονται την κυβερνητική προπαγάνδα ακόμη κι αν είναι οπαδοί της κυβέρνησης. Δεν έχουν την πολυτέλεια εκτός από το χρήμα να χάνουν και τον χρόνο τους. Το πρόβλημα, όμως, με την τωρινή κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν προσπαθεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα, αλλά αντιθέτως όπως κάνει με όλες της παθογένειες της μεταπολίτευσης, τις διογκώνει, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται χειρότερα ακόμη και από τις χείριστες εποχές του δικομματισμού.

«Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει μια διαφορετικής αντίληψης δημόσια τηλεόραση…» είπε ο προσφάτως παραιτηθείς κ. Λάμπης Ταγματάρχης (8.6.2015). Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να αποδείξουμε όλοι ότι, ο αγώνας δεν δικαιώνεται επειδή ξανάνοιξε η ΕΡΤ, ο αγώνας δικαιώνεται όταν θα πάει το σωστό πρόγραμμα στα σπίτια των Ελλήνων θεατών και στα ραδιόφωνά τους, με τη σοβαρότητα, με την επάρκεια, με την ευθύτητα».

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας…

 

 

Από την εφημερίδα Καθημερινή.