Αν στη θέση της Φώφης ήταν ο Ανδρέας

Ήταν απρέπεια αυτό που έγινε χτες στη Βουλή εις βάρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και είχε απόλυτο δίκιο η κ. Γεννηματά που διαμαρτυρήθηκε εντόνως. Δεν ξέρω-το υποψιάζομαι όμως βασίμως- αν το αναποδογύρισμα της διαδικασίας είχε να κάνει με το Survivor, άλλα έτσι κι αλλιώς ήταν μια ατυχής στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανώς ύστερα από συνεννόηση των γραφείων τους, επέλεξαν να μιλήσουν πριν από τις εννιά το βράδυ που είναι η ώρα έναρξης του παιχνιδιού στον Σκάι, ρίχνοντας την Φώφη Γεννηματά στην άγονη τηλεοπτική ζώνη, τότε δηλαδή που εξελισσόταν η μεγάλη ελληνοτουρκική σύγκρουση στις παραλίες του Α. Δομίνικου

Συμβαίνουν αυτά στις τηλεοπτικές μεταδημοκρατίες. Είτε είσαι πρωθυπουργός είτε είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορείς να ανταγωνιστείς προγράμματα που ξεχαρμανιάζουν τον κόσμο και πιάνουν ποσοστά της τάξεως του 70%. Άλλωστε, η πολιτική δεν διανύει και την καλύτερη φάση της. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για συμπαιγνία του σικέ δικομματισμού.

Στο μυαλό μου ήρθαν οι ανάλογες καταγγελίες που έκαναν  τα κόμματα της Αριστεράς όταν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της παντοδυναμίας τους κανόνιζαν έτσι τις διαδικασίες για να προβληθούν σπρώχνοντας τις αιρετικές φωνές στο περιθώριο. Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί.

Ας κάνουμε μια …προβολή στο παρελθόν κι ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην περίπτωση που ήταν το θύμα μιας τέτοιας μεθόδευσης.

Νομίζω ότι ο Παπανδρέου της δεκαετίας του ’70 θα ανέβαινε στο βήμα της Βουλής, θα έβγαζε ένα σύντομο λογύδριο καταγγέλλοντας τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος για συνωμοσία εναντίον του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατίας, του λαϊκού κινήματος και στη συνέχεια θα ανακοίνωνε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας από τη συζήτηση, ίσως και από την ψηφοφορία.

Οι βουλευτές θα πειθαρχούσαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, κι ας μην είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του αρχηγού τους. Την επόμενη μέρα αυτό θα ήταν το γεγονός που θα κυριαρχούσε στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Άλλες εποχές.

 

Από το efsyn.gr