Μία βραδιά στην Ακρόπολη, by Gucci

Η Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα και έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

 

Η κυβέρνηση θα μπορούσε, αφού μελετήσει πολλές αντίστοιχες συνεργασίες που έχουν γίνει στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο, να το κάνει αποδεκτό (με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) και να έχουμε την καλύτερη δυνατή διαφημιστική προώθηση για τον τουρισμό της Αθήνας και της Ελλάδας για το 2017, χωρίς καν να χρειαστεί να πληρώσουμε για καμπάνιες και οτιδήποτε άλλο στο εξωτερικό – το αντίθετο, θα εισπράξουμε κιόλας.

Tod’s, Fendi, Prada και άλλοι, έχουν κυριολεκτικά σώσει τα αρχαία μνημεία και τον πολιτισμό στη χώρα τους, με δωρεές και αντίστοιχες συμφωνίες και συνεργασίες. Πρόσφατα παραδείγματα, περιλαμβάνουν την αναπαλαίωση της Fontana di Trevi στη Ρώμη από τη Fendi και την εκπληκτική προσπάθεια συντήρησης και αναπαλαίωσης του Κολοσσαίου από την Tod’s. Στην περίπτωση της Fendi, δόθηκε στην εταιρεία η δυνατότητα τοποθέτησης του λογοτύπου της και άλλων εταιρικών εμβλημάτων δίπλα από τη Fontana – πάντα διακριτικά, καλόγουστα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα – καθώς και η δυνατότητα για την πραγματοποίηση επίδειξης μόδας (video εδώ).

Δεν χρειάζεται να ντύσουμε τον Παρθενώνα και τα αγάλματα με Gucci ρούχα και αξεσουάρ φυσικά, αλλά μία σοβαρή ομάδα ανθρώπων θα μπορούσε να δημιουργήσει το σωστό περιβάλλον, με τις σωστές προϋποθέσεις, ώστε αυτή η επίδειξη μόδας να γίνει πραγματικότητα. Η εξωστρέφεια και η συνδυασμένη δράση μεταξύ κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό το αμφίδρομο κέρδος, είναι ο τρόπος ο οποίος κινείται το σύγχρονο οικονομικό οικοδόμημα. Αυτή η νοοτροπία είναι επίσης ο μοναδικός δρόμος, σε μικρή και σε μεγάλη κλίμακα, ο οποίος σταδιακά θα σώσει την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά.