Looking Back, Moving Forward

Έφτασε η εποχή του χρόνου, λίγο πριν μηδενίσουμε τα κοντέρ και μπούμε στο 2017, που οι λίστες έχουν την τιμητική τους. Κάποιες κοιτούν πίσω, όπως για παράδειγμα η καθιερωμένη λίστα του περιοδικού Time με τα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε, όλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Σίγουρα μπορείτε να μαντέψετε ποιος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, δεν είναι άλλος από τον Donald Trump ή “President of the Divided States of America”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώφυλλο του περιοδικού. Την επιλογή αυτή εξηγεί η αρχισυντάκτρια του Time, ενώ στους επιλαχόντες περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων η Hillary Clinton, ο Recep Tayyip Erdogan και η Beyoncé.

Υπάρχουν βέβαια και οι λίστες που κοιτάνε μπροστά και τολμούν να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κάποιες, όπως ο Οδηγός του 2017 για Πεσιμιστές από το πρακτορείο Bloomberg, αναλογίζονται τα κακά σενάρια – άλλες μας ταξιδεύουν στο πιο μακρινό μέλλον και έναν κόσμο που μοιάζει σε κάποια σημεία σχεδόν αγνώριστος!