Η προδoμένη Βαλερί κι ο...homme fatale Φρανσουά

Όταν τον βλέπεις δεν τον θεωρείς καν γοητευτικό. Με την κλασική βαφή στα μαλλιά αλά Μπερλουσκόνι και το ατσούμπαλο φυσίκ, ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι ο άντρας των ονείρων μιας γυναίκας.

Κι όμως στην πόρτα των Ηλυσίων «σφάζονται» γυναίκες.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ τον έκλεψε από δημοσιογράφο. Διέβλεψε φαίνεται την ανέλιξή του Φρανσουά στην ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά έγινε η μητέρα των παιδιών του μέχρι που η ιστορία επαναλήφθηκε. Εμφανίστηκε η Βαλερί Τριαρβελέρ, όχι τόσο γνωστή για τις δημοσιογραφικές της ικανότητες, αλλά για τη μεγαλομανία της και τη…συναναστροφή της με πολιτικούς. Όμως, ο Γάλλος πρόεδρος έμελλε να είναι εκείνος στο πλευρό του οποίου θα έμπαινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ως οικοδέσποινα.

Ζώντας το δικό της παραμύθι, η Τριαρβελέρ δεν ήθελε να σκεφτεί ότι κι εκείνη ήταν αναλώσιμη. Τη θέση της ήρθε να πάρει η Ζουλί Γκαγιέ, κλασάτη και πιο συμπαθής στους Γάλλους από τη Βαλερί.

Την ήττα της συνόδευσε ένας νευρικός κλονισμός. Δεν θα έμενε όμως με σταυρωμένα τα χέρια. «Ευχαριστώ για τη στιγμή» ονομάζεται το βιβλίο της που ήταν έτοιμο από καιρό. Δεν είχε τυπωθεί ούτε μία σελίδα, δεν μιλούσε γι’αυτό στο τηλέφωνο και περισσότερα γνώριζαν μόνο τέσσερις άνθρωποι. Μέχρι μου ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Καυτές λεπτομέρειες της κοινής ζωής με το Γάλλο πρόεδρο και άλλα στοιχεία που αφήνουν τον Φρανσουά γυμνό μπροστά στους ψηφοφόρους του που δεν ξεπερνούν πια το 12%.

Εκείνη πάντως δεν είναι χαμένη. Κέρδισε τη φήμη που ποτέ δεν είχε και τα χρήματα που επιζητούσε για να εξασφαλίσει τους τρεις γιους της.

Άλλωστε, τα 600.000 αντίτυπα που πούλησε σε λιγότερο από δύο μήνες δεν είναι λίγα για να πνίξει τον πόνο της η προδoμένη Βαλερί.

Διαβάστε επίσης:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/francois-hollande/11247604/Valerie-Trierweiler-on-Francois-Hollande-He-was-no-Cary-Grant….html

http://www.theguardian.com/books/2014/nov/23/valerie-trierweiler-interview-francois-hollande-thank-you-for-this-moment