Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών - Υπό συζήτηση και για τους υγειονομικούς

Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα διαγραφούν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι έχει ληφθεί η απόφαση να «σβηστούν» τα συγκεκριμένα πρόστιμα. Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι στο άμεσο διάστημα θα επανεξεταστεί και η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τέθηκαν εκτός ΕΣΥ.

«Η θέση μου η προσωπική, και δεν την κρύβω, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι εκτός ΕΣΥ, ασχέτως της πανδημίας. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Γιατρός και νοσηλευτής που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν έχει θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή και η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μέτρο, ορίζει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει της πορείας της πανδημίας θα πρέπει να εκτιμούμε αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν. Το εκτιμήσαμε τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2021 και κρίναμε ότι πρέπει να πάμε μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο του 2022. Τι λέμε τώρα; Ότι εντός Οκτωβρίου θα γίνει επανεξέταση του μέτρου. Επανεξέταση του μέτρου δεν σημαίνει επιστροφή. Σημαίνει ότι επανεξετάζεται. Μπορεί με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία να κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουν, μπορεί να κριθεί ότι θέλουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του φθινοπώρου και του χειμώνα. Εάν παρθεί απόφαση ότι με βάση τα επιδημιολογικά μπορούν να επιστρέψουν θα επιστρέψουν άμεσα»