Ευλογιά των πιθήκων: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο του εμβολίου -Ποιους αφορά

Η ευλογιά των πιθήκων έχει σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με αποτέλεσμα να συζητείται ο εμβολιασμός των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, όπως και στην περίπτωση του κορωνοϊού, έτσι και στην περίπτωση με την ευλογιά των πιθήκων, κάθε χώρα θα χαράξει τη δική της εμβολιαστική πολιτική.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό ακόμα και αύριο, που παραδοσιακά συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, να τεθεί το θέμα του εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων προς συζήτηση και ενημέρωση σε αρχικό στάδιο, καθώς ήδη υπάρχει εμβόλιο εγκεκριμένο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Ευλογιά των πιθήκων: Στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών το ενδεχόμενο του εμβολίου

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πέφτει το ενδεχόμενο εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών για την ευλογιά των πιθήκων.

Στη συγκεκριμένη λίστα εντάσσονται κτηνίατροι, ερευνητές που εργάζονται σε εργαστήρια, όσοι περιλαμβάνονται στις στενές επαφές κρούσματος, καθώς και οι υγειονομικοί που έχουν έρθει σε επαφή με περιστατικό της ευλογιάς των πιθήκων.