Ενημέρωση 300 γιατρών από τη Μίνα Γκάγκα για τη χορήγηση των νέων αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοϊού

Για τη χορήγηση των νέων αντιικών φαρμάκων κατά το κορωνοϊού ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του ΙΣΠ, σε συνάντηση που διοργανώθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη.

Η υπουργός, με τις συνεργάτιδες της κ. Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη ενημέρωσαν περισσότερους από 300 γιατρούς για όλες τις λεπτομέρειες, σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων και έλυσαν απορίες αναφορικά με τις ενδείξεις και τη διαδικασία υποβολής της σχετικής αίτησης για την κατ’ οίκον αποστολή τους στον ασθενή. Η κ. Γκάγκα εξήρε τη συμβολή του Ιατρικόύ Σύλλογου Αθηνών στην υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία, ενώ παρέμβαση έκαναν και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος καθώς και ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ, Γ. Σαρόγλου.

Ο κ. Πατούλης τόνισε σχετικά:«Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν νέα όπλα στην φαρέτρα της επιστήμης. Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή».