Μόσιαλος για «Flurona»: Δεν είναι νέος ιός αλλά ταυτόχρονες λοιμώξεις από κορωνοϊό και γρίπη

Κανένας λόγος πανικού δεν υπάρχει για την ύπαρξη ενός «νέου» ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Eιδικότερα, ο κ. Μόσιαλος προχώρησε, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, στη συγκεκριμένη  εξήγηση μετά την είδηση που τρόμαξε τον κόσμο για το νέο «Flurona» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε έγκυο γυναίκα στο Ισραήλ, η οποία έτυχε να νοσεί από τον ιό του κορωνοϊού και γρίπη ταυτόχρονα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, «δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ, αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες».

«Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.

Aναλυτικά η ανάρτηση του Η. Μόσιαλου:

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός ‘νέου’ ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορωνοιό.

Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοιό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».