Μπορούν όλες οι ασθένειες να θεραπευτούν;

Την απάντηση στο καίριο αυτό ερώτημα τη δίνει ο Philippe Hannatelle που έρχεται για μια ακόμα φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 για να δώσει μια διάλεξη πάνω τις πρακτικές της μεθόδου Body Mirror System του Martin Brofman και ένα διήμερο σεμινάριο το Σαββατοκύριακο όπου θα αναλύσει τον Καθρέφτη του σώματος, όπως ονομάζεται η τεχνική αυτή που θεραπεύει αποδεδειγμένα τα αίτια πολλών ασθενειών.

Αεροφαγία, αϋπνία, έκζεμα, κρίση σπασμών, κύστες, μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, προστάτης, σκλήρυνση πλακών, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τροχαντηριτιδα, φαρυγγίτιδα, φοβίες, υπόταση, ψωρίαση, ωτίτιδα, είναι μερικές από τις 871 ασθένειες που μελέτησε ο Brofman και κατέγραψε στο βιβλίο του “Ενεργειακή Θεραπεία”.

11026573_10204565324707140_848517147_n

Ο εμπνευστής της μεθόδου εξερεύνησε τη σχέση του σώματος με τη συνειδητότητα και δημιούργησε μια τεχνική που βοηθά να έρθουμε σε κατάσταση ισορροπίας. Μπορούμε, πίστευε ο Brofman, να θεραπευτούμε μόνοι μας από τις ασθένειες που μπλοκάρουν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και εμποδίζουν τη ροή, με αποτέλεσμα να ζούμε σε ανισορροπία και να είμαστε ασθενείς. Ο Martin Brofman είναι παγκοσμίως γνωστός ως θεραπευτής και δάσκαλος θεραπευτικών τεχνικών και δημιουργός του Brofman Foundation for the Advancement of Healing. Είναι όμως περισσότερος γνωστός γιατί θεράπευσε τον όγκο που εμφανίστηκε στο νωτιαίο μυελό του το 1975, εστιάζοντας στη δυναμική του συστήματος που ανακάλυψε και εφάρμοσε με σπουδαία αποτελέσματα. Στο μοντέλο αυτό του καθρέφτη, συγκέντρωσε όλες τις διδασκαλίες που συναντούσε στις μελέτες του πάνω στη σχέση σώματος- νου.

Σύμπτωμα, αποδοχή,αίτιο, διάγνωση, πάθηση, πρόγνωση, συνειδητότητα, θεραπευτής, θεραπεία.

Αυτή είναι μια σωστή σειρά, μια αλληλουχία γεγονότων και καταστάσεων που εμφανίζεται κάθε φορά που ο οργανισμός μας παρουσιάζει πρόβλημα. Είναι σαν να χτυπάει ένα καμπανάκι και αμέσως ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της νέας πραγματικότητας, της νέας κατάστασης που δημιουργείται από εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι εμφανίζονται ξαφνικά και απειλούν την μέχρι πρότινος ισορροπία του συστήματος που ονομάζεται υγεία!

Στη φύση υπάρχει η εντροπία, όπου δραστηριοποιούνται μηχανισμοί αποσυντονισμού μιας κατάστασης για να επέλθει νέα ισορροπία στο σύστημα. Κάπως έτσι λειτουργεί το Σύμπαν και αυτό υφίσταται και ο ανθρώπινος οργανισμός για να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του μακρόκοσμου του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος.

Τι είναι όμως η ασθένεια και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Η λέξη κατ’ αρχάς είναι σύνθετη. Αποτελείται από τη λέξη σθένος και το στερητικό άλφα που σημαίνει χωρίς σθένος, γιατί έτσι αισθανόμαστε εμείς οι άνθρωποι τη στιγμή που ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με μια πάθηση.

Και εξετάζουμε τώρα την περίπτωση να έχουμε τη δυνατότητα αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας, να αλλάξουμε και την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις, οπότε αλλάζει και το πρόσημο της υγείας μας. Εκεί που υπάρχει φόβος και ταλαιπωρία για το άγνωστο, στο οποίο μας οδηγεί μια πάθηση βλέπουμε να ενδυναμώνεται ο ψυχισμός και κατ’ επέκταση το σώμα μας να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα και σιγουριά το θέμα της υγείας του και να φέρει την ίαση που είναι και το ζητούμενο. Υπάρχει δυνατότητα να δυναμώσουμε τον εαυτό μας και να τον θεραπεύσουμε αν καταλάβουμε ότι όλα αρχίζουν από τη συνειδητοποίηση ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας.

Το σώμα μας είναι ένας χάρτης συνειδητότητας, ισχυρίζεται ο Brofman στο βιβλίο του “Ενεργειακή Θεραπεία”. Πάνω του αποτυπώνονται οι σκέψεις και οι εντάσεις που απορρέουν από λάθος αποφάσεις οι οποίες αντανακλούν στο σώμα μας όλα τα συμπτώματα μιας ασθένειας. Όταν μπλοκάρει η ενέργειά μας δεν υπάρχει ροή στα κέντρα μας και το αποτέλεσμα είναι να αδυνατίζει η θέλησή μας για υγεία και ζωή.

10967002_10204565324667139_443284257_n (1)

Πριν τρεις μήνες στην Αθήνα παρακολούθησα τα σεμινάρια πάνω σε αυτή τη θεραπευτική μέθοδο. Ήμουν από τις τυχερές που ήρθαν σε επαφή με αυτό το θεραπευτικό εργαλείο. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω για να απαλύνω ένα φρικτό πόνο στον ώμο. Ο γιατρός διέγνωσε επικονδυλίτιδα και χρειάστηκαν ενέσεις και φάρμακα. Κλασσική ιατρική σε όλο της το μεγαλείο, γιατί ήταν σε έξαρση η ασθένεια. Το βράδυ όμως ο πόνος με ξυπνούσε και κυριολεκτικά σφάδαζα κάθε φορά που επιχειρούσα και την ελάχιστη κίνηση του δεξιού μου χεριού. Η μέθοδος που είχα διδαχθεί ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να εφαρμόσω μέσα στη νύχτα και κυριολεκτικά με ανακούφιζε. Μέσα στην ένταση ήρθε η έμπνευση της τεχνικής του Καθρέφτη και άρχιζα να στέλνω φως στον ώμο μου με όση δύναμη ψυχής διέθετα, γιατί ήμουν εξουθενωμένη από τον πόνο και τα ξενύχτια. Σιγά σιγά ο πόνος άρχιζε να υποχωρεί και επιτέλους κατάφερνα να κοιμηθώ. Μια δύο ημέρες ήταν αρκετές για να συνέλθω τελείως. Ο γιατρός είχε μιλήσει για επανάληψη της θεραπείας με ενέσεις μετά από κάποιες ημέρες αλλά δεν χρειάστηκε σας διαβεβαιώ. Από την στιγμή που κατάλαβα ότι ο δεξιός ώμος μου είχε μπλοκάρει από δική μου έλλειψη δράσης εκείνη την εποχή, απελευθέρωσα τη σκέψη μου και έστειλα μήνυμα στον ανώτερο εαυτό μου να αρχίσει να υλοποιεί όλα όσα είχε προγραμματίσει. Κάπως έτσι λειτούργησε ο Καθρέφτης του σώματος και σταμάτησα να πονάω. Άρχιζα να λειτουργώ πιο δυναμικά, αποφασισμένη να τα καταφέρω και όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Η αναβλητικότητα τέλος, το ίδιο και ο πόνος! Αξιοθαύμαστο και αληθινό.

Η μέθοδος αυτή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε θεραπευτή, γιατρό ή νοσηλευτή και κατάλληλο για όλες τις παθήσεις, αφού κατάφερε να θεραπεύσει ακόμα και καρκίνο. Ο θεραπευτής συνεργάζεται με τον θεραπευόμενο ο οποίος πρέπει να είναι έτοιμος για τις αλλαγές που θα του προτείνει ο θεραπευτής του. Αν είναι συνεργάσιμος και ανοιχτός η θεραπεία γίνεται άμεσα. Προκειμένου να θεραπεύσεις ένα σύμπτωμα πρέπει πρώτα να δεχθείς ότι εσύ το δημιούργησες και να δουλέψεις πάνω σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Τα στάδια που ακολουθείς είναι απλά. Αποφασίζεις πρώτα να αφήσεις τις πεποιθήσεις και τα αίτια που δημιούργησαν το σύμπτωμα στον οργανισμό σου και να ακολουθήσεις το ένστικτό σου για να θεραπευτείς. Έρχεσαι μετά με διαλογισμό και συγκέντρωση σε επαφή με το βαθύτερο είναι σου και γίνεσαι συνειδητός σε σχέση με τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις σου. Βλέπεις πίσω από το σύμπτωμα εκεί όπου υπάρχει ολότητα και το επαναφέρεις με η βοήθεια του θεραπευτή στη φυσική πραγματικότητα. Πρέπει να πας πέρα από η νοητική πραγματικότητα. Με μασάζ, θεραπεία και διαλογισμό, χαλαρώνεις και έρχεσαι σε επαφή με το ασυνείδητο.

Ένας διαλογισμός είναι άσκηση αυτοπειθαρχίας. Εκεί που κατευθύνεις την ενέργειά σου, εκεί πάει η δύναμή σου. Με το βαθύτερο είναι σου διευρύνεις τη συνειδητότητά σου. Αποκτάς αίσθηση εγρήγορσης ενώ αυτό που φαντάζεσαι μπορεί να υλοποιηθεί σε φυσική πραγματικότητα γιατί έχεις εναρμονιστεί με τη ροή των πραγμάτων και δεν δρας ούτε με τη λογική ούτε με το συναίσθημα αλλά με τον ανώτερο εαυτό.

Η θεραπεία γίνεται με την εξισορρόπηση των τσάκρας που στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός ή στρόβιλος. Αναφέρεται στα επτά ενεργειακά κέντρα που αποτελούν τη συνειδητότητα, το ενεργειακό μας σύστημα. Η συνειδητότητά μας αναπαριστά ότι είναι εφικτό να βιώσουμε. Όλες οι αντιλήψεις, οι ερμηνείες των αισθητηριακών ερεθισμάτων, οι σκέψεις μας, καθώς και όλες οι εσωτερικές καταστάσεις που μπορούμε να βιώσουμε, λαμβάνουν χώρα σε αυτό που αποκαλούμε συνειδητότητα“, αναφέρει ο Martin Brofman στο πρώτο βιβλίο του “Όλα μπορούν να θεραπευτούν”, που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

961603_10204565324747141_292632064_n

Στη μέθοδο αυτή ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα χρώματα των τσάκρα προκειμένου να δημιουργήσει ένα μοντέλο ευεξίας. Κάθε τσάκρα δονείται σε άλλη συχνότητα. Επίσης συνδέεται με ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας, με μια αίσθηση και με συγκεκριμένα συστήματα του σώματος, όπως το μυοσκελετικό, το ανοσοποιητικό, το απεκκριτικό, το κυκλοφορικό. Τα χρώματα της ίριδας αναπαριστούν τα τμήματα της ανθρώπινης συνειδητότητας. Όλα τα χρώματα τα οποία εμφανίζονται σε κάποιες περιοχές του σώματος, στον αυχένα, στα χέρια για παράδειγμα ή στο ηλιακό πλέγμα, αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο μέρος αυτό και διευκολύνουν ή εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας από το σημείο αυτό προς το υπόλοιπο σώμα με το οποίο συνδέεται. Είναι μια ολιστική προσέγγιση της θεραπείας και γι’ αυτό το λόγο

έχει αποτέλεσμα επειδή όλα είναι συνδεδεμένα και το ένα μέρος του σώματος επηρεάζει και επηρεάζεται από το άλλο.

“Τα τσάκρα είναι πιο πυκνά από την αύρα, αλλά λιγότερο πυκνά από το φυσικό σώμα. Είναι σαν συμπαγείς ενεργειακές σφαίρες που διαπερνούν το φυσικό σώμα, όπως ένα μαγνητικό πεδίο”, εξηγεί ο θεραπευτής. “Κάθε τσάκρα συνδέεται με έναν ενδοκρινή αδένα, καθώς και με μια συγκεκριμένη ομάδα νεύρων, ένα νευρικό πλέγμα….Οι ενδοκρινείς αδένες εκκρίνουν ορμόνες, ρυθμίζοντας τη χημεία του σώματος. Συνεπώς μια αλλαγή στη συνειδητότητα, συνεπάγεται αλλαγή στη χημεία του σώματος, ανάλογα με τις ανάγκες τις εκάστοτε στιγμής”, διαβάζουμε στο βιβλίο. Αυτό συμβαίνει γιατί το τσάκρα απορροφάει την ένταση σε μια συγκεκριμένη περιοχή και τη μεταφέρει στον ενδοκρινή αδένα που συνδέεται με αυτό.

Τέλος το σύστημα Body Mirror συνδυάζει την 38χρονη μελέτη του Martin Brofman πάνω στις ανατολικές φιλοσοφίες και διδασκαλίες με τη δυτική ψυχολογία. Έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια συμπτωμάτων των περισσοτέρων ασθενειών. Βασίζεται στην ιδέα ότι τα μέρη του σώματος που δεν λειτουργούν και πάσχουν, αντικατοπτρίζουν συναισθήματα και τομείς της ζωής ευρύτερα που δεν λειτουργούν ομαλά και χρίζουν θεραπείας. Αν κατανοήσουμε τα εμπόδια που μας κρατούν δέσμιους και θελήσουμε να απελευθερωθούμε, πολύ απλά θα πάρουμε τα ηνία της καλής υγείας στα χέρια μας και θα ζούμε υγιέστατοι και χαρούμενοι για πολλά ευτυχισμένα χρόνια!