Διπλάσιες οι πιθανότητες θανάτου για ασθενείς με γρίπη & κορωνοϊό

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θανάτου ενός ασθενή εάν αυτός νοσήσει ταυτόχρονα από κορωνοϊό και από  εποχική γρίπη, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς αν κάποιος νοσήσει ταυτόχρονα και από τους δυο ιούς τόσες έχει διπλές πιθανότητες να χάσει τη ζωή του.

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», ήταν αυτολεξεί τα λόγια του στον ΣΚΑΙ.

Βρετανία: Η ασφάλεια των βουλευτών στην επικαιρότητα, μετά τη δολοφονία  Έιμες | ΣΚΑΪ

«Δεν πρέπει να έχουμε δυο επιδημίες ταυτόχρονα»

Ο κ. Γώγος επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει και τα δυο εμβόλια, εποχικής γρίπης και κορωνοϊού, προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να έχουμε δυο επιδημίες την ίδια χρονική περίοδο.

Αναφορικά με την περασμένη χρονιά, ο καθηγητής υποστήριξε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα επειδή είχαμε καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη για την γρίπη. Παράλληλα υπήρχε η προφύλαξη με τις μάσκες και έτσι καταφέραμε περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό την απλή γρίπη.