Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες;-Tι ανέφερε η Μ. Παγώνη για την τρίτη δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με την πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, ενώ η ίδια αναφέρθηκε και στο πότε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη χρήση μάσκας.

Η κα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ενδεχομένως να μην χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο επεσήμανε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Αναφορικά με τις μάσκες στις διακοπές, η ίδια τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που, όπως υπογράμμισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Σημείωσε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Μιλώντας για την κατάσταση των νοσοκομείων, τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον νέο κορωνοϊό, αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

H ίδια επεσήμανε παράλληλα ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς, τονίζοντας μάλιστα ότι οι τελευταίες εφημερίδες ήταν πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.