Βγαίνει νέα έκδοση του εμβολίου Pfizer: Θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη (Video)

Μία νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer, το οποίο θα είναι σαφώς ευκολότερο στην συντήρηση και τη μεταφορά του, καθώς δεν θα χρειάζεται αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα διατηρείται σε κανονική ψύξη, βρίσκεται προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας CEO της Pfizer τόνισε ότι η νέα εκδοχή του εμβολίου κατά της covid-19 θα μπορεί να φυλάσσεται για μήνες θερμοκρασία ενός κλασικού καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς που απαιτείται σήμερα.

Άλμπερτ Μπουρλά: Η διανομή του εμβολίου της Pfizer θα ξεκινήσει λίγες ώρες αφότου λάβει έγκριση | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

«Ίσως και να είναι έτοιμο μέσα σε αυτό το καλοκαίρι»

«Όπως γνωρίζεται τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα.

Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», σημείωσε ο Μπουρλά μιλώντας στο αμερικανικό Axios, εκτιμώντας ότι το αυτό το καλοκαίρι η νέα εκδοχή του εμβολίου μπορεί να είναι έτοιμη.

Δείτε στο Video, όσα είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά μετά το 24:10′

Σημειώνεται πως ο κ.  Μπουρλά είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες του σκευάσματος των εταιρειών Pfizer/BioNTech, απέναντι στην «ινδική» μετάλλαξη του του κορωνοϊού.