Κλινικές δοκιμές σε «Αττικόν» & «Σωτηρία» του εισπνεομένου ισραηλινού φαρμάκου κατά της Covid-19

Τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ δέχθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έγινε παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα καθώς εντός των επόμενων ημερών ξεκινάνε και στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές για το ισραηλινό φάρμακο κατά της νόσου covid-19.

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την ΕυεξίαΟ καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Ναντίν Αρμπέρ, βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έναρξη της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού.

Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

Τον καθηγητή Ναντίν Αρμπέρ υποδέχθηκαν την Τετάρτη στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κοροναϊός: Στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές |  in.gr

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Ναντίν Αρμπέρ στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Άμεσα, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως ο Nadir Arber έχει αναφέρει. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.