Μεταξύ εμβολιασμένων δεν χρειάζονται μάσκες & αποστάσεις, εκτιμά ο ECDC

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα και μάλιστα την ώρα που η Ευρώπη εξακολουθεί να μαστίζεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του, να στοιχίζει χιλιάδες νεκρούς καθημερινά και με όλο και πιο σκληρά μέτρα σε πάρα πολλές χώρες.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να υιοθετήσουν πιο χαλαρούς κανόνες για τους εμβολιασμένους,  προσθέτοντας ότι η επιτάχυνση εμβολιασμών θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο επιστροφής στην ζωή, όπως την ξέραμε…

Οι εμβολιασμοί ανοίγουν δρόμους για ομαλούς ρυθμούς στις ζωές μας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, όταν πλήρως εμβολιασμένοι συναντούν άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τα μέτρα της απόσταση και η χρήση μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν, σύμφωνα με μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, από το ECDC.

Οι κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και όταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα συναντιούνται με άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο λόγος είναι ότι τα άτομα που έχουν λάβει τα εμβόλια έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί είναι επίσης χαμηλός.

«Η Ευρώπη αρχίζει να βελτιώνεται στον τομέα των εμβολιασμών»

Άλλο δημοσίευμα του Bloomberg έγραψε ότι η Ευρώπη επιτέλους βρίσκεται σε καλό σημείο στην κούρσα των εμβολιασμών, «αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ήπειρος μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να ανοίξει ξανά τις οικονομίες γρηγορότερα από το αναμενόμενο».

«Η βελτίωση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από ένα πρώτο τρίμηνο που σημαδεύτηκε από μια εκνευριστική εκστρατεία που άφησε το μπλοκ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αφήσει πίσω της Lockdown & «Άνοιξε-Κλείσε»

Η Ευρωπαϊκή ήπειρος χτυπήθηκε επίσης με ένα νέο κύμα του ιού, ωθώντας τις χώρες να επαναφορά αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος», εξηγεί το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, χάρις στον ταχύτερο εμβολιασμό, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αφήσει πίσω της το «άνοιξε-κλείσε», τα συνεχή lockdown και οι οικονομίες να εκκινήσουν ξανά και με ασφάλεια.