Τη Μ. Δευτέρα θα φανούν οι επιπτώσεις από τα ανοιχτά Λύκεια - Video για τα Self Test

Εκ των διαφωνούντων για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου, ήταν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, τι θα έχει συμβεί. Ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».

Ο ίδιος κρατά αυτή τη στάση, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη.

Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου φαίνεται να αυξάνεται.

Πρόσθεσε, ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου.

Επισήμανε δε,  πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.

Video: Πώς κάνουμε self test – Από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

 

 

Τι επισήμανε ο κος Εξαδάκτυλος για τα self test

Μάλιστα, δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».

Ενώ, εξήγησε πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα και όχι όπως πέρσι.

Σημείωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσοποίησης του πληθυσμού της χώρας, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.