Ο ΠΟΥ «αθωώνει» το εμβόλιο της AstraZeneca: «Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων»

Την συνέχιση των εμβολιασμών με το αντι – Covid σκεύασμα της AstraZeneca προτείνει ανεπιφύλακτα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά τις εξελίξεις και την αναστολή της χρήσης του εμβολίου σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προς το παρόν, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό και συνιστά να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», αναφέρει αυτολεξεί σε ανακοίνωση του με σημερινή ημερομηνία, ο διεθνής οργανισμός υγείας, συμφωνώντας έτσι και με τα ίδια λόγια μάλιστα με την χθεσινή σχετική ανακοίνωση του EMA.

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΟΥ για το αντι-Covid εμβόλιο της AstraZeneca

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-03/poy-anakoinosi.jpg.webp?itok=r6RdLFqu

 

 

Παράλληλα, ο ΠΟΥ ενημερώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, ο ΠΟΥ θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα στο κοινό.

Μεταξύ άλλων ο ΠΟΥ σημειώνει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλες αιτίες. Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως».