Αισιόδοξα νέα για τα εμβόλια των Pfizer και Astrazeneca: Μείωση της πιθανότητας νοσηλείας κατά 80%

Αισιοδοξία δημιουργούν τα νέα δεδομένα που αποκαλύπτονται για τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca, καθώς, όπως προκύπτει από μελέτες, μειώνουν κατά 80% την πιθανότητα νοσηλείας λόγω κορωνοϊού.

Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν, ύστερα από σχετική μελέτη, από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος ανέφερε ότι ακόμη και μια δόση των εμβολίων είναι αποτελεσματική καθώς μειώνει κατά 80% την πιθανότητα νοσηλείας στους άνω των 70 ετών.

Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία προχωρά με ταχύτατο ρυθμό, καθώς πάνω από 20 εκατομμύρια έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ ένα εκατομμύριο και τις δύο.

Παράλληλα, παγκόσμιοι φορείς υγείας εστιάζουν, σε μια περίοδο που εκφράζονται ορισμένες αμφιβολίες, στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και απέναντι στις μεταλλάξεις, ακόμη και στην ιδιαίτερα μεταδοτική νοτιοαφρικανική.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένει την κυκλοφορία του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson μέσα στον Μάρτιο, διαμηνύει ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.