Δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού εγκρίθηκαν στην Κίνα

Από τις υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκαν από τη χώρα δύο νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία ανέπτυξαν κινεζικές εταιρείες για δημόσια χρήση.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια, που παρασκεύασαν η κινεζική εταιρεία CanSino Biologics και μια θυγατρική της Sinopharm, έχουν λάβει υπό όρους έγκριση, αφότου επιβεβαιώθηκαν ως αποτελεσματικά κατά της νόσου Covid-19, γνωστοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων.

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν, θυγατρική του εργαστηρίου Sinopharm, επιβεβαίωσε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου του είναι 72,51%.

Η CanSino Biologics αναφέρει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 65,28% για το εμβόλιό της, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, η Κίνα έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τέσσερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Τον Φεβρουάριο, η κινεζική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε υπό όρους την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου CoronaVac της Sinovac, ενώ τον Δεκέμβριο, η χώρα είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

Η κίνα έχει επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων

Η κινεζική αρχή φαρμάκων ανέφερε σήμερα ότι θα ζητήσει από τις δύο κατασκευάστριες εταιρείες να «συνεχίσουν να διεξάγουν σχετικές έρευνες, να εκπληρώνουν τα κριτήρια της υπό όρους έγκρισης και να καταθέσουν τα αποτελέσματα των επιπλέον ερευνών στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

Σημειώνεται ότι η χώρα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων στη χώρα. Η κυβέρνηση είχε ορίσει ως στόχο να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου.