Επανεκκίνηση εμβολιασμών: Τι ισχύει για όσους έχασαν το ραντεβού τους την Τρίτη & την Τετάρτη το πρωί

Μετά τη χθεσινή αναβολή των εμβολιασμών στην Αττική, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, που έπληξε το λεκανοπέδιο, αλλά και λόγω του παγετού που επικρατεί σήμερα εξαιτίας  των ακραίων καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί το πρωί.

Έτσι, τα εμβολιαστικά κέντρα στο Λεκανοπέδιο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει βέβαια πως και όσοι είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν σήμερα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, θα χάσουν το ραντεβού τους και θα περιμένουν να ενημερωθούν για τον επαναπρογραμματισμό του.

Να τονιστεί πως χθες δεν πραγματοποιήθηκε κανένας εμβολιασμός στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να περιμένουν πλέον να μάθουν το νέο ραντεβού τους.

Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού».

Καμία δόση χαμένη, βεβαιώνει ο πρωθυπουργός

Στο ζήτημα των χαμένων ραντεβού στάθηκε, για να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν αναβολές και πως τα ραντεβού θα προγραμματιστούν εκ νέου.

«Θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη», βεβαίωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επιπλέον, ότι από τα καιρικά φαινόμενα εξαρτάται και το πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί εμβολιασμών, ενώ υπενθύμισε ότι προχθές, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κατεγράφη ρεκόρ εμβολιασμών.

«Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.