Έρχονται νέες οδηγίες: Έως 15% επιπλέον προστασίας παρέχει η διπλή μάσκα

Μέχρι και 15% επιπλέον προστασία από τον κορωνοϊό, εξασφαλίζει η διπλή μάσκα, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπο Γώγο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο έγκριτος καθηγητής παθολογίας, τόνισε πως πράγματι πρόκειται να γίνει αναβάθμιση των οδηγιών για την χρήση μάσκας κι αυτό λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο καταγράφεται μεγάλη μεταδοτικότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για διπλή μάσκα,  προστασία, κορωνοϊός

Παράλληλα, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται σωστά η χρήση της μάσκας ενώ αναφερόμενος στις υφασμάτινες μάσκες τόνισε ότι πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρα από το πλάι.

Αποτέλεσμα εικόνας για διπλή μάσκα,  προστασία, κορωνοϊός

Αναφορικά με τη διπλή μάσκα, υπογράμμισε ότι ήδη συζητείται η χρήση της, σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρου όπου η μετάδοση είναι αυξημένη.

«Η διπλή μάσκα χρησιμοποιείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε και απ’ έξω μια υφασμάτινη. Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους», σημείωσε ο κ. Γώγος.