Αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ και αϋπνίας λόγω του lockdown σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Η επέλαση των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις, όπως τη βρετανική, στην επιβολή τρίτου lockdown και την αυστηροποίηση των περιορισμών.

Τα επίπεδα του άγχους, της αδράνειας και της ανθυγιεινής διατροφής έχουν αυξηθεί απότομα στη διάρκεια του τρίτου lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της πλατφόρμας του Βρετανικού Συστήματος Υγείας Evergreen Life μαρτυρούν την κόπωση σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Το δίκτυο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι 800.000 χρήστες και που παρέχει συμβουλές υγείας και ευεξίας, αποκάλυψε την αυξημένη ανησυχία του κόσμου, ειδικά στον γυναικείο πληθυσμό.

1 στους 3 συμμετέχοντες αισθάνονται υπερβολικά ανήσυχοι

Σχεδόν ένας στους τρεις συμμετέχοντες στις έρευνες της εφαρμογής, οι οποίες συνήθως λαμβάνουν περισσότερες από 1.000 απαντήσεις την ημέρα, ανέφεραν ότι αισθάνονται «υπερβολικά ανήσυχοι» στο τρίτο lockdown, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, τον Απρίλιο του περασμένου έτους, λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι υπερβολικά ανήσυχοι.

Παρατηρήθηκε, ακόμη, στη Βρετανία ότι κατά το τρίτο lockdown η ενασχόληση με τις υγιεινές συνήθειες όπως και η άσκηση μειώθηκαν δραματικά.

Αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ, κακές διατροφικές συνήθειες και αϋπνία

Την ίδια στιγμή η κατανάλωση του αλκοόλ αυξήθηκε, όπως και οι κακές διατροφικές συνήθειες και η αϋπνία.

Η μείωση στην άσκηση αποτυπώνεται ως εξής στους αριθμούς: Στο 40% ανέρχονται οι χρήστες που δήλωσαν ότι αφιερώνουν τουλάχιστον 30 λεπτά την εβδομάδα για άσκηση.

Η πιο εντατική ενασχόληση με την άσκηση φάνηκε το καλοκαίρι, με το 60% των χρηστών να λένε ότι αθλούνταν για τουλάχιστον μισή ώρα την εβδομάδα.

«Τα επίπεδα ικανοποίησης είναι σαφώς χειρότερα στο τρίτο lockdown», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Evergreen, Στίβεν Κριτκλόοου. «Βρισκόμαστε στην ανησυχητική καμπή της πανδημίας», προσέθεσε.