Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακές συγκεντρώσεις αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης συμβουλεύει ο ΠΟΥ

Κατά τον ΠΟΥ ο εορτασμός των Χριστουγέννων με μια μικρή συντροφιά και χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή εν μέσω πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια για τη  διαχείριση της πανδημίας, Μαρία Βαν Κέρκοβ, επεσήμανε ότι «είναι απίστευτα δύσκολο επειδή, ιδίως στην περίοδο των γιορτών, θέλουμε πραγματικά να είμαστε με την οικογένειά μας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις».

Η Αμερικανίδα ειδικός δεν αναφερόταν μόνο στα Χριστούγεννα, αλλά και στην γιορτή των Ευχαριστιών, αυτήν την Πέμπτη, που κατά παράδοση εορτάζεται οικογενειακά στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό παγκοσμίως και μετρά σχεδόν 260.000 νεκρούς.

Συμβουλή ΠΟΥ: Εορτασμός των Χριστουγέννων μέσω τηλεδιάσκεψης

Η Βαν Κέρκοβ πρότεινε ως λύση να γιορτάσουν οι οικογένειες με τηλεδιάσκεψη. «Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί φέτος, μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για να γιορτάσετε όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει», σημείωσε, αποκαλύπτοντας ότι και η δική της οικογένεια θα περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακή συγκέντρωση.