Εμβόλιο-κορωνοϊός: H Pfizer ξεκίνησε την μαζική παραγωγή (video)

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γραμμή παραγωγής κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων, ξεκίνησε στη μονάδα της φαρμακευτικής εταιρείας στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Αν οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες και οι αρμόδιες Αρχές επιτρέψουν την κυκλοφορία τους, τα εμβόλια που στο στάδιο αυτό αποθηκεύονται, θα διοχετευτούν σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Pfizer στη Βρετανία, Μπεν Όζμπορν, δήλωσε στην Daily Mail τα εξής:

«Ήταν υπέροχο να παρακολουθεί κανείς το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Μας χαροποίησε να βλέπουμε όλη αυτή τη δουλειά να μετουσιώνεται σε ένα προϊόν».

Ακολουθεί το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η γραμμή παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Στα μέσα Νοεμβρίου η αίτηση έγκρισης από την Pfizer

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναμένεται να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», επισημαίνει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.