Crispr kit: Το πρώτο χάρτινο test covid-19 για χρήση στο σπίτι από την Ινδία

Σε σημαντικό «εργαλείο» δύναται να αποδειχθεί το πρώτο χάρτινο test για την Covid-19 που αναπτύσσει ομάδα επιστημόνων στην Ινδία και που θα μπορούσε να δώσει γρήγορα αποτελέσματα με παρόμοιο τρόπο, που λειτουργούν τα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι.

Το γρήγορο και εύκολο test σε kit για διάγνωση στο σπίτι, πήρε το όνομά του από τον Crispr, έναν διάσημο Ινδό, φανταστικό ντετέκτιβ και βασίζεται σε μια τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κιτ -που ονομάζεται Feluda- θα επιστρέφει αποτελέσματα σε λιγότερο από μία ώρα και θα είναι εξαιρετικά οικονομικό, με κόστος 500 ρουπίες, (περίπου 6,75 δολάρια ΗΠΑ, 5,25 λίρες Αγγλίας).

Το Feluda θα κατασκευαστεί από έναν κορυφαίο ινδικό όμιλο, τον Tata, και θα μπορούσε να είναι το πρώτο τεστ Covid-19 που βασίζεται σε χαρτί στον κόσμο, που διατίθεται στην αγορά.

Ερευνητές στο ινστιτούτο IGIB, με έδρα το Δελχί, όπου αναπτύχθηκε το Feluda, καθώς και ιδιωτικά εργαστήρια, το δοκίμασαν σε δείγματα από περίπου 2.000 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν ήδη διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως ενθαρρυντικά, ώστε να συνεχίσουν και να ελπίζουν στην άμεση ολοκλήρωση των ερευνών και στην κυκλοφορία του.