«Καμπανάκι» ΠΟΥ: «Μεγάλο κύμα», που δεν τιθασεύουν οι εποχές, η πανδημία της Covid-19

Σε σαφείς και αυστηρές προειδοποιήσεις, προέβη σήμερα ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κατά του εφησυχασμού που παρατηρείται δυστυχώς, αναφορικά με τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, κατά τη θερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, επισημαίνοντας πως ο ιός Covid-19,  δεν συμπεριφέρεται, όπως η γρίπη, που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.

Προειδοποίησε επίσης να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορονοϊού, λέγοντας: «Πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα. Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις», συμπληρώνοντας ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.