Παγκόσμια ανησυχία: Ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού - Περισσότεροι από 568.500 οι θάνατοι

Οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν σήμερα, Δευτέρα 13-7-20, τα 13 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο αριθμός αποτελεί ένα νέο “ορόσημο” στην εξάπλωση της ασθένειας η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου και χρειάστηκαν τρεις μήνες προκειμένου ο αριθμός των κρουσμάτων να φθάσει το ένα εκατομμύριο.

Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις 10 Ιανουαρίου στην Ουχάν, στην Κίνα, προτού οι μολύνσεις και οι θάνατοι να εκτοξευθούν στην Ευρώπη και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες για να φθάσει ο αριθμός αυτός τα 13 εκατομμύρια από 12 εκατομμύρια που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιουλίου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι περίπου τριπλάσιος εκείνου των σοβαρών περιπτώσεων γρίπης που καταγράφονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 568.500 θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό, στο ίδιο εύρος με τον αριθμό των θανάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο από τη γρίπη σε όλο τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ απηύθυνε σήμερα, μέσω του επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ, νέες δραματικές προειδοποιήσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “στο εγγύς, προβλεπτό μέλλον δεν φαίνεται να υπάρχει επιστροφή στην παλαιά κανονικότητα”.