H λίστα του υπουργείου Τουρισμού με τα ξενοδοχεία «καραντίνας»

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου από την 1η Ιουλίου, το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα λειτουργούν ως καταλύματα καραντίνας.

Πρόκειται για ξενοδοχεία, τα οποία θα μισθωθούν από το κράτος για την αποκλειστική διαμονή φυσικών προσώπων, τα οποία θα διαγνωσθούν θετικά στον κορωνοϊό.

Τα εν λόγω καταλύματα αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες και τα νησιά της Ελλάδας, τα οποία προετοιμάζονται για το περαιτέρω «άνοιγμα» του τουρισμού.

Πέραν των παραπάνω ξενοδοχείων, κάθε κατάλυμα είναι υποχρεωμένο να διατηρεί και δωμάτια καραντίνας.

Συγκεκριμένα, για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Στόχος των παραπάνω μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, είναι η «ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού» και η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

Δείτε τη λίστα με τα καταλύματα “καραντίνας” ΕΔΩ.