Αποδυναμώνεται ο κορωνοϊός: «Χάνει το φορτίο του», εκτιμούν Ιταλοί επιστήμονες

Η επιθετικότητα του νέου κορωνοϊού, μοιάζει να αποδυναμώνεται και αυτό, είναι το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα, για την πανδημία, που εστάλη χθες Κυριακή τελευταία ημέρα του Μαϊου,  από τον διευθυντή του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο.

Ο καθηγητής ιατρικής εκτίμησε ότι ο νέος κορωνοϊός, σταδιακά χάνει το φορτίο του και πλέον έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος. Δικαιολόγησε, μάλιστα, την άποψή του αυτή, υπογραμμίζοντας ότι «τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες».

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο RAI, ο Ιταλός επιστήμων  δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπ΄όψιν τους την νέα πραγματικότητα.

«Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».

Η ιταλική κυβέρνηση, συνέστησε προσοχή, διότι είναι πολύ πρόωρο να κηρυχθεί η νίκη.

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.

«Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».

Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.

«Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική», κατέληξε.