Στους 167 οι νεκροί από κορωνοϊό – Κατέληξε ηλικιωμένος στο Σωτηρία

Ένας 89χρονος είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 167. Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν στο “Σωτηρία” με υποκείμενα νοσήματα.

Βρέφος 8 μηνών στη ΜΕΘ του “Παίδων”

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνομένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων – “Η Αγία Σοφία”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο μέρες, είχε υποκείμενο νόσημα και, προτού μπει στη ΜΕΘ, του έγινε εξέταση για κορωνοϊό στην οποία και βρέθηκε θετικό. Παρότι βρίσκεται διασωληνωμένο, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε σήμερα στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους θεράποντες ιατρούς.

Η τελευταία ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 2.850, καθώς καταγράφηκαν 10 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόδρας.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους νεκρούς, οι 48 ήταν γυναίκες (28.9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τέλος, 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.