Η μάσκα με το φερμουάρ: Μια πατέντα Έλληνα ομογενή που ενθουσιάζει

Τρως και πίνεις άφοβα χωρίς να λερωθείς και χωρίς να χρειαστεί να την βγάλεις. Ο λόγος για την «έξυπνη μάσκα» με φερμουάρ,«πατέρας» της οποίας είναι ο Αλέξης Βαΐου ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου “Olympisches Feuer”, στην πόλη Μπρέμερχαφεν (Bremerhaven).

«Βλέποντας τη νέα κατάσταση και πως αυτή διαμορφώνεται από θέμα τζίρων και γενικότερα λειτουργίας των καταστημάτων έπρεπε κάτι να σκεφτώ. Ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα της μάσκας. Την έστειλα και στην Άνγκελα Μέρκελ με την οποία έχουμε γνωριστεί προκειμένου να την δει και να μου πει την γνώμη της. Ίσως με αυτήν την μάσκα σκεφτεί και μια σειρά από μέτρα που θα βοηθήσουν τους εστιάτορες την επόμενη μέρα του κορωνοϊού” αναφέρει ο Αλέξης Βαΐου, στο newsit.

«Προκειμένου να την φτιάξω απευθύνθηκα σε φίλη που γνωρίζει καλά την μοδιστρική», λέει. Ένα μήνα μας πήρε για να την τελειοποιήσουμε γιατί έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο ώστε η μάσκα να παραμένει σταθερή. Έτσι με ένα στήριγμα που τοποθετείται στην περιοχή της μύτης η μάσκα δεν φεύγει ενώ το φερμουάρ μπροστά ανοίγει και κλείνει πάρα πολύ εύκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που θέλεις να φας ή να πιεις κάτι ανοίγεις το φερμουάρ κάνεις όλες τις κινήσεις χωρίς κανένα φόβο και μετά το κλείνεις».

Η πατέντα του Έλληνα εστιάτορα στοχεύει να γίνει το απόλυτο trend καθώς ήδη τον έχει πλησιάσει μεγάλη εταιρία ρούχων προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή της.

«Η μάσκα θα βγει στην αγορά από γνωστή εταιρία ρούχων εδώ στη Γερμανία ως «zipmask». Ο ιδιοκτήτης της είναι φίλος μου και μόλις της είδε ενθουσιάστηκε. Όπως γνωρίζω έδωσαν 50 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να καταχωρήσουν την πατέντα ώστε να μην προλάβει και την βγάλει κάποιος άλλος ενώ πρόσθεσαν και κάτι επιπλέον στο τελικό αποτέλεσμα που την κάνει ακόμα πιο εύκολη στην χρήση της».

Σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα κέρδη

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει δεχτεί από την επώνυμη εταιρία ρούχων ο Αλέξης Βαΐου από τις πωλήσεις των μασκών θα κερδίζει το 10% ποσό το οποίο έχει αποφασίσει να επενδύσει σε φιλανθρωπικό έργο.

«Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης πόνου για καρκινοπαθείς στην Θεσσαλονίκη. Έχασα τον πατέρα από την αρρώστια αυτή και είδα πως είναι να υποφέρει ένας άνθρωπος.