«Το remdesivir οδηγεί σε "ραγδαία ανάρρωση”» - Πειράματα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Σικάγο

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγου ανακοίνωσαν πως διαπιστώθηκε “ραγδαία ανάρρωση” σε 125 ασθενείς με κοροναϊό, που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής.

Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες θεραπείες ή εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά το remdesivir θεωρείται πρωτοπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τους μολυσμένους από τον κορονοϊό, που να λειτουργεί.

Ωστόσο, αν και τα ευρήματα που παρουσιάζονται είναι υποσχόμενα, δεν βασίζονται σε πλήρη δεδομένα κλινικών δοκιμών από την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στο report, 125 άνθρωποι με κορωνοϊό που δέχονται φροντίδα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, συμμετέχουν σε δύο κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 που διεξάγει η Gilead.

Οι 113 από αυτούς έχουν σοβαρή μορφή της ασθένειας. Μια καταγεγραμμένη συζήτηση σε βίντεο αναφορικά με τις δοκιμές, μεταξύ μελών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, εμφανίζει  ενα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας να δηλώνει πως όταν ορισμένοι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το φάρμακο, ο πυρετός έπεσε και κάποιοι δεν χρειαζόταν πλέον αναπνευστήρα.

Μια δοκιμή αφορά τη χορήγηση του remdesivir σε 2.400 ανθρώπους με σοβαρή μορφή της νόσου, η άλλη δοκιμάζει το φάρμακο σε 1.600 ασθενείς με ήπια μορφή. Και οι δύο δοκιμές λαμβάνουν χώρα σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.