Σε 3 μήνες βλέπει ο Σ. Τσιόδρας, τα πρώτα αποτελέσματα για εμβόλιο κατά του Covid-19 - Η έρευνα στις ΗΠΑ

Μία αισιόδοξη πληροφορία έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας για την παρασκευή εμβολίου. 

Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε, πως ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου.

Ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 4 μήνες. Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.

Η πρώτη κλινική δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπινο δείγμα

Υπενθυμίζουμε, ότι  η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του Covid-19 σε ανθρώπινο δείγμα, έγινε την Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η δοκιμή πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Kaiser Permanente Washington Health Research στο Σιάτλ, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση των περιστατικών του νέου κορωνοϊού και οι αρχές, σε μία προσπάθεια ανακοπής της μετάδοσής του,  έχουν απαγορεύσει τις συναθροίσεις.

Η δοκιμή σε πρώιμο στάδιο, (η λεγόμενη φάση 1), αφορά τη δοκιμή του εμβολίου σε 45 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NIH.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Σε ανάρτησή του τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, έγραψε: «Αμερικανοί ερευνητές έκαναν την πρώτη δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού σε μια υγιή εθελόντρια.

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Kaiser Permanente Washington στο Seattle ξεκινούν την πολύ-αναμενόμενη πρώτη φάση μελέτης ενός πιθανού εμβολίου COVID-19 που αξίζει να σημειωθεί πως αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Η πρώτη αυτή κλινική μελέτη ξεκινά με 45 εθελοντές που θα λάβουν ο καθένας δύο δόσεις, με μεσοδιάστημα ενός μήνα.

Η πρώτη εθελόντρια, Τζένιφερ Χάλερ, 43 ετών και μητέρα δύο εφήβων, δήλωσε λίγο πριν το ‘τσίμπημα΄: Όλοι αισθανόμαστε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι, και τα παιδιά μου θεωρούν πως είμαι πολύ cool που συμμετέχω στη μελέτη».