Κορωνοϊός : Δεν αποκλείεται το σενάριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Εδώ και δύο ημέρες στην Ισπανία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πολιτών, παρά μόνο αν πηγαίνουν στη δουλειά τους, ή για υγειονομικούς λόγους (επισκέψεις σε φαρμακεία, νοσοκομεία) κι αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με πολλά μέτρα προστασίας.

Στην Ελλάδα όπου οι νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν δυναμικά και οι πολίτες είναι απείθαρχοι, ένα τέτοιο καθολικό μέτρο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική κίνηση πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία όπου ζουν κυρίως ηλικιωμένοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει ακόμη πιο αυστηρό πρόσωπο.

Ειδικά την 25η Μαρτίου αλλά και όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, αν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά, τότε η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα είναι πιθανή.

Στα σενάρια που μελετώνται είναι και να επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Όλα αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στην κυβέρνηση, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή βιντεοκλήση που θα γίνει το απόγευμα. Προς το παρόν ισχύουν τα μέτρα που ανοινώθηκαν χθες ενώ εντός της ημέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να πάρει ιστορικές αποφάσεις.

Κι αυτές δεν θα είναι άλλες όπως το ουσιαστικό κλείσιμο των ναών, με αναστολή των λειτουργιών ώστε να αποτρέπεται η μαζική συγκέντρωση πιστών.

Θα μένουν ανοικτές αλλά μόνο για να πηγαίνουν κάποιοι για την προσευχή τους ή να ανάψουν κάποιο κερί.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία και οι νεκροί να έχουν φτάσει τους 4, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ή παραλείψεις. Αν υπάρξουν σε μικρό χρονικό διάστημα εκατοντάδες κρούσματα, το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, οι νεκροί θα πολλαπλασιαστούν και η Ελλάδα θα γίνει… Ιταλία.

Ειδικά μετά τις εικόνες που είδαμε το Σαββατοκύριακο με πολλούς πολίτες να μην πειθαρχούν και να πηγαίνουν μαζικά σε παραλίες, βουνά και πάρκα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα.