Κορωνοϊός: Η πρώτη πηγή μετάδοσης ίσως είναι το σεξ - Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιντούτου

Ανατρέπει τα δεδομένα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία αναφέρει ότι η πρώτη πηγή μετάδοσης του ιού είναι η σεξουαλική επαφή και όχι ο συγχρωτισμός με άλλους ανθρώπους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 05:30» στο OPEN TV, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού, καλό θα ήταν αυτή την περίοδο οι πολίτες να απέχουν από το σεξ.

Όπως σημείωσε, στη Γουχάν παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκε το ποσοστό των εγκύων γυναικών την περίοδο περίπου που ξέσπασε ο ιός.

Το δεδομένο αυτό προκάλεσε εντύπωση στους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν μελέτη ώστε να διαπιστώσουν αν το περιστατικό 0 του ιού ξεκίνησε από σεξουαλική επαφή.

Mεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Κίνα

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Ουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας.

Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.

Ο δήμος του Πεκίνου έκανε χθες λόγο για 4 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού έκαναν λόγο για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν στην Κίνα με εμπορικές πτήσεις από το Ιράν.

Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας