Επιδημία παραιτήσεων στα Νοσοκομεία από τους διορισμένους διοικητές - Ακόμη ένας τέθηκε «εκτός»

Την παραίτησή του πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα υπέβαλλε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος  μετά τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της Θήβας για τον διορισμό του. Η τοπική κοινωνία δυσανασχετούσε με τον διορισμό του καθώς πολλοί έκαναν λόγο για  έλλειψη τυπικών προσόντων και για επάγγελμα άσχετο  με τον τομέα της υγείας.

Το θέμα  συνεχίζει να προκαλεί ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και ολιγοήμερη ψύχρα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr εκτιμήθηκε ότι ο υπουργός Υγείας δεν προστάτεψε επικοινωνιακά τουλάχιστον τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα όσα διατυπώθηκαν. Κρίθηκε μάλιστα- σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές – ότι η αντίδρασή του ήρθε καθυστερημένα και χωρίς σαφήνεια, με αποτέλεσμα να πληγεί το πολιτικό προφίλ του πρωθυπουργού.

Ο παραιτηθείς Κωνσταντίνος Τυρινόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αφού τον ευχαριστεί για την τιμητική θέση, επιφυλάσσεται να προβεί σε νομικές ενέργειες για όσα σε βάρος του έχουν ειπωθεί.

Έρχονται κι άλλες

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr δεν αναμένεται να είναι η μοναδική αποχώρηση στελέχους από όσα ονόματα ανακοινώθηκαν επισήμως πριν από περίπου 20 ημέρες.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ήδη γίνεται ξεκαθάρισμα της λίστας των ονομάτων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα «γαλάζια παιδιά» αλλά και για τους επαγγελματίες που δεν σχετίζονται με την υγεία, και δεν αποκλείεται στην έκδοση των απαραίτητων ΦΕΚ να… λείπουν κάποια ονόματα.

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ακόμη δεν έχουν αναλάβει θέση τα 111 στελέχη του ΕΣΥ καθώς ο έλεγχος των πτυχίων και του ποινικού μητρώου των διορισμένων συνεχίζεται αφού ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των ονομάτων. Κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν αφού  το λογικό είναι πρώτα να ελέγχεται η πιστότητα των πτυχίων και τα προσόντα και μετά γίνονται οι διορισμοί.