Δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς καθημερινά; Κάντο έξυπνα το ΣΚ!

Τα δοκίμασες όλα: Εγγραφή στο γυμναστήριο, υπαίθρια προπόνηση, περπάτημα και τζόκινγκ πριν και μετά τη δουλειά. Όμως, σε κανένα πρόγραμμα δεν κατάφερες να είσαι συνεπής τις καθημερινές. Δουλειά, υποχρεώσεις, οικογένεια σε αποσυντονίζουν συνεχώς. Αν όλα αυτά δεν είναι απλώς δικαιολογίες, υπάρχει και το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με το ίδιο καλά αποτελέσματα. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά νεότερες έρευνες.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association κατέληξε ότι ίσως αυτός να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της άσκησης το σαββατοκύριακο είναι ακριβώς τα ίδια με τα οφέλη της καθημερινής άσκησης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι δύο μέρες γυμναστικής την εβδομάδα αρκούν, για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν γυμνάζονται καθόλου. Επίσης, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία είναι 30% μικρότερος για όσους αθλούνται το σαββατοκύριακο, σε σχέση με το 35% για όσους ασκούνται όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η συνολική εδομαδιαία άσκηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 λεπτά άσκηση μέτριας έντασης ή 75 λεπτά μεγάλης έντασης. Οπότε, κάνε τους υπολογισμούς σου και οργανώσου, ώστε να είσαι συνεπής στο πρόγραμμά σου και να τηρείς την άσκηση του σαββατοκύριακου, χωρίς να βρίσκεις πάλι δικαιολογίες.

Ιδού ορισμένες ιδέες:

  • Γράψου σε ένα γυμναστήριο που να παραμένει ανοιχτό Σάββατο και Κυριακή.
  • Βρες ένα άθλημα το οποίο να μην απαιτεί εξάσκηση μέσα στην εβδομάδα, π.χ. τένις ή τώρα το καλοκαίρι, κολύμβηση.
  • Βγες για τρέξιμο ή περπάτημα, όποια ώρα της μέρας σε βολεύει.

ΠΗΓΗ http://www.iform.gr