Οι σκληρές και όμορφες αλήθειες που μαθαίνεις στα 40!

Τέσσερις δεκαετίες σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη σας έχουν γεμίσει γνώσεις και σοφία. Μέχρι τώρα είναι σίγουρο, πως έχετε μάθει ορισμένες όμορφες και σκληρές αλήθειες! Αλήθειες για την ευτυχία, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη δουλειά. Θα υπάρξουν και υπήρξαν πολλές χαρές, όπως και λύπες. Σίγουρα, μέχρι τώρα έχετε αντιληφθεί ότι κανένα χρηματικό ποσό, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν μπορεί να αγοράσει όλα εκείνα που πραγματικά αξίζουν. Ευτυχώς, όμως, η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και σεις όσο ζείτε μαθαίνετε…

Παρακάτω, παρουσιάζονται μερικές μόνο από τις αλήθειες που, μπορεί να ήταν δύσκολο να δεχθείτε, αλλά σας βοήθησαν να μεγαλώσετε και να γίνετε ο υπέροχος άνθρωπος που είστε σήμερα:

  1. Δεν χρειάζεται να εξηγήσετε πώς φτάσατε εδώ που φτάσετε. Σε κανέναν!
  2. Το να αλλάζετε γνώμη μπορεί να είναι και κάτι καλό. Σημαίνει ότι αφήσατε τη σκέψη σας να “ανοίξει” στο ενδεχόμενο λάθους, αλλά και μιας καινούριας γνώσης.
  3. Δεν αξίζουν όλες οι σχέσεις το ίδιο. Ορισμένες είναι χάσιμο χρόνου και άλλες αξίζουν όσο χιλιάδες ζωές!
  4. Αγαπήστε τον εαυτό σας τόσο ώστε να θέσετε τα σωστά όρια. Αγαπήστε τους άλλους σε υπερβολικό βαθμό, αλλά όχι θυσιάζοντας την ψυχή σας.
  5. Βρείτε αυτό που θα αγαπήσετε. Το πράγμα, τη δραστηριότητα που θα σας εκφράζει. Όλοι έχουν ένα. Ψάξτε και θα βρείτε το δικό σας.
  6. Οι άνθρωποι απογοητεύουν. Αν αφήσετε τις απογοητεύσεις να σας κυριεύσουν, τότε δίνετε στους άλλους αξία που δεν έχουν.
  7. Μορφωθείτε! Είστε κομμάτι αυτού του κόσμου, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε γι’αυτόν.
  8. Μην περιμένετε να χάσετε κιλά ή να φτιάξετε τη ντουλάπα σας. Μην περιμένετε για τίποτα. Φερθείτε στον εαυτό σας όπως του αξίζει. Τώρα, αυτή τη στιγμή!
  9. Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να είναι μέτριο είναι η αγάπη!
  10. Αν έχετε παιδιά δείξτε τους πόσο τα αγαπάτε και ότι έχετε πίστη σε αυτά. Θυμίστε τους ότι είναι άνθρωποι και διδάξτε τους πώς να είναι σωστοί ενήλικες.
  11. Δώστε σημασία στον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν την προσοχή, να ξέρουν ότι κάποιος τους καταλαβαίνει.
  12. Αν σκέφτεστε κάτι ευγενικό για κάποιον, πείτε το!
  13. Οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Εσείς ας είστε ένας που εξελίσσεται!
  14. Η ζωή θα σας ρίξει κάτω πολλές φορές. Σηκωθείτε. Απλώς σηκωθείτε ξανά!
  15. Δεν είστε τόσο εύθραυστη όσο νομίζετε. Μπορείτε να επιβιώσετε από πολλά!
  16. Αγαπήστε το σώμα σας. Δώστε του σωστή τροφή, γυμνάστε το. Με τρόπο που εσείς θα νιώθετε καλά!
  17. Επιλέξτε τους ανθρώπους των οποίων η γνώμη μετρά για σας. Δεν μπορείτε να αδιαφορείτε για την άποψη όλων, δεν μπορείτε να νοιάζεστε για την άποψη όλων.
  18. Ποια είναι τα 10 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας; Όταν σας ζητούν να κάνετε κάτι σκεφτείτε κατά πόσο εξυπηρετούνται αυτά τα 10 πράγματα. Αν κάτι δεν ανταποκρίνεται σε αυτή τη λίστα τότε μην το κάνετε…
  19. Μην φοράτε ρούχα που δεν σας ταιριάζουν, ακόμα και αν κοστίζουν πολύ λίγα χρήματα. Ντυθείτε με όσα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και άνετα.
  20. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν «χαμό» πού και πού. Απλώς μετά βάλτε τα και στο παιχνίδι της καθαριότητας.
  21. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε κουτάκια που άλλοι έφτιαξαν. Αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες τύψεις σας…
  22. Μπορεί να μην ξέρετε πάντα τι γίνεται ή ίσως χρειαστεί να κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει ή δεν θέλετε. Εσείς γράφετε τη δική σας ιστορία και εσείς επιλέγετε πώς απαντήσετε όταν κάτι δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο.
  23. Να είστε ειλικρινής. Πείτε την αλήθεια. Χωρίς να γίνεστε αγενείς. Η αλήθεια είναι δύναμη. Μπορεί να μοιάζει τρομακτική, αλλά αξίζει!
  24. Κάντε νέα πράγματα. Εξερευνήστε το καινούριο. Ενίοτεαφήστε τα τετριμμένα και γνωστά…
  25. Έχετε το θάρρος της γνώμης σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα βοηθήσει η άποψή σας. Μιλήστε για τον εαυτό σας και για εκείνους που δεν μπορούν να εκφράσουν τη δική τους γνώμη…
  26. Θα χάσετε ανθρώπους. Θα είναι επίπονο, βίαιο, ψυχοφθόρο. Αλλά θα επιβιώσετε.
  27. Μην κάνετε τίποτα. Μερικές φορές είναι το καλύτερο. Ακόμα και όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν, εσείς αφήστε τις για λίγο πίσω…
  28. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνους που αγαπάτε. Η σχέση σας μπορεί να εξελιχθεί, ακόμα και αν είστε διαφορετικοί…
  29. Μην αφήνετε τους άλλους να σας κακομεταχειρίζονται! Υψώστε ανάστημα και φύγετε, αν χρειαστεί!
  30. Αποτύχατε; Τουλάχιστον, προσπαθήσατε. Ρισκάρατε, παίξατε και χάσατε. Ε, και; Θα υπάρξουν πολλοί που θα σας πουν ότι δεν μπορείτε και ίσως να έχουν και δίκιο. Εσείς, όμως, προσπαθήστε!
  31. Η αδελφή-ψυχή σας δεν είναι απαραίτητα και το ερωτικό σας ταίρι. Μπορεί και οι φίλοι να είναι τα “άλλα μας μισά”.
  32.  Αν προσποιήστε κάτι ή κάποιον για καιρό μπορεί, τελικά, να γίνετε αυτό που προσποιήστε. Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι και καλό και κακό!
  33. Αυτή είναι η δική σας ζωή. Ζήστε τη όπως ΕΣΕΙΣ θέλετε! Οι άλλοι ή θα προσαρμοστούν ή, απλώς, θα… φύγουν.
  34. Μην αφήνετε τους άλλους να καταστρέφουν τις «παραξενιές» σας. Αν κάτι σας αρέσει βρείτε και τους άλλους «παράξενους» και μοιραστείτε το μαζί τους.
  35. Γελάστε! Ακόμα και όταν είστε λυπημένη. Η ζωή μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αλλά μπορεί να γίνει και εκπληκτική, όμορφη, ξεκαρδιστική!
  36. Κάντε την αρχή. Καμιά φορά το πρώτο βήμα μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά εσείς  μην παρετήστε ποτέ.
  37. Εκείνοι που θέλουν «δύναμη» είναι πολύ συχνά και εκείνοι που ΔΕΝ θα έπρεπε να την έχουν!
  38. Αναγνωρίστε τις αδυναμίες σας. Βρείτε τα ελαττώματά σας. Γνωρίστε τον εαυτό σας τόσο καλά έτσι ώστε όταν κάποιος έχει κάτι να σας πει για τη συμπεριφορά σας να μπορείτε να καταλάβετε αν έχει έγκυρο ή όχι επιχείρημα.
  39. Η αγάπη ενέχει ρίσκο. Οι αλλαγές ενέχουν ρίσκο. Οι αποφάσεις ενέχουν ρίσκο. Το να είσαι αυθεντικός ενέχει ρίσκο. – Η αγάπη δείχνει δύναμη. Οι αλλαγές δείχνουν δύναμη. Το να είσαι αυθεντικός δείχνει δύναμη!
  40. Μην φύγετε από αυτή τη ζωή έχοντας την απορία: «Τι θα γινόταν αν;»!

http://www.infokids.gr/