Οι 8 πιο αποτελεσματικοί συνδυασμοί φαγητών για να χάσεις γρήγορα βάρος

Όλοι γνωρίζουμε ότι μία ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της συνολικής μας ευεξίας. Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε μια λίστα με μερικούς νόστιμους και υγιεινούς συνδυασμούς φαγητών, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρώτο σας βήμα προς την ιδανική φιγούρα!

Αυγά και λαχανικά
1

Τα αυγά διευκολύνουν την απορρόφηση των καροτενιών (των χρωστικών που δίνουν χρώμα στα λαχανικά) και, σε συνδυασμό με τα φρέσκα λαχανικά, προσφέρουν τα διπλάσια οφέλη σε εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Κοτόπουλο και κόκκινες πιπεριές
2

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πολύ αποτελεσματικές στο κάψιμο των εξτρά θερμίδων και στην υποβοήθηση του σώματος στη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια. Σε συνδυασμό με το κοτόπουλο (μία πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη), αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Καλαμπόκι και φασόλια
3

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μία διατροφή πλούσια σε φασόλια, μας βοηθά στην απώλεια βάρους. Ομοίως, το καλαμπόκι περιέχει ανθεκτικό άμυλο – ένα είδος υδατάνθρακα που ωφελεί το έντερο και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ βοηθά παράλληλα στη διατήρηση ενός καλοσχηματισμένου σώματος.

Πράσινο τσάι και χυμός λεμονιού
4

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες (πανίσχυρα αντιοξειδωτικά). Οι ιδιότητες του λεμονιού, από την άλλη, είναι γνωστές σε όλους μας. Ωστόσο, τα εσπεριδοειδή έχουν και ένα κρυφό όφελος: μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των κατεχινών και την ευκολότερη πέψη τους.

Σολομός και σπαράγγια

5

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, ενώ μας βοηθούν στην απαλλαγή από το περισσευούμενο νερό από το σώμα. Για ένα πιο νόστιμο και υγιεινό γεύμα, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό ή να τα ψήσετε στο φούρνο.

Αμύγδαλα και γιαούρτι

6
Μερικές βιταμίνες (όπως οι A, D και η E), απορροφώνται καλύτερα όταν καταναλώνονται με λιπαρά. Για παράδειγμα, τα αμύγδαλα είναι πηγή ασβεστίου, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε, ενώ το γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και λιπαρά. Τέλειος συνδυασμός!

Αβοκάντο και σπανάκι
7

Και τα δύο περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, οπότε, το να τα καταναλώνετε σε συνδυασμό σε κάποια σαλάτα, θα ωφελήσει πολύ το σώμα σας.Το σπανάκι βοηθά, επίσης, πολύ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, ενώ το αβοκάντο είναι ακόμη πιο υγιεινό σε συνδυασμό με ψάρια, πουλερικά και ψωμί ολικής άλεσης.

Τόνος και τζίντζερ
8

Ο τόνος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά και εμποδίζει το λίπος από το να συσσωρευτεί στην κοιλιακή χώρα. Το τζίντζερ βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και εμποδίζει το φούσκωμα. Οπότε, μην πείτε ποτέ όχι σε μια τονοσαλάτα ή σε φρέσκο σούσι! Όμως προσοχή στη σάλτσα σόγιας, αφού περιέχει πολύ αλάτι.

Θα θέλαμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή σας σε συνδυασμούς φαγητών, που είναι καλύτερα να αποφεύγονται: Πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγά, κλπ.) και υδατάνθρακες (ψωμί, δημητριακά, πατάτες, αρτοσκευάσματα). Όξινα (ξινά) τρόφιμα (εσπεριδοειδή, μήλα, ντομάτες) και τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες. Υδατάνθρακες και ζάχαρη, όπως κέικ με γλυκιά μαρμελάδα. Οι πρωτεΐνες δεν πρέπει να καταναλώνονται με άμυλο ή άλλες πρωτεΐνες (κρέας + αυγά, τυρί + αυγά, κρέας + ξηροί καρποί, κλπ). Πάντα να τρώτε φρούτα, ιδιαίτερα πεπόνια, ξεχωριστά από οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε γάλα χωριστά από ένα κύριο γεύμα ή να το αποκλείσετε από τη διατροφή σας εντελώς.

Πηγή: www.tilestwra.com