Η φράουλα το πιο "βρώμικο" φρούτο- Δείτε τα υπόλοιπα έντεκα

Δώδεκα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πιο «βρώμικα» από όλα τα άλλα. Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά ναι, είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με έρευνες τα 12 από τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά που υπάρχουν είναι πολύ γνωστά σε εμάς και πολύ αγαπημένα. Ίσως να σοκαριστείτε με αυτά που θα διαβάσετε αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Πρώτη, πρώτη στη λίστα είναι η φράουλα.

Σε όλους αρέσει η κατακόκκινη φράουλα, και σε μικρούς και σε μεγάλους. Τόσο ωραία αλλά όχι και τόσο αθώα. Σύμφωνα με τη λίστα Dirty Dozen με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group (EWG) θα πρέπει να σκεφτείτε εάν η φράουλα που πιστεύετε ότι σας χαρίζει αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες είναι «καθαρή» ή όχι!

Όπως σημειώνεται οι φράουλες περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο είναι γεμάτες από υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα κι όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.

Το Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, στην έκθεση του αναφέρει ότι το 70% των φραουλών που εξετάστηκαν, βρέθηκαν μορφές υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Όπως καταλαβαίνετε οι κατακόκκινες φράουλες δεν γίνονται και με τόσο φυσικό τρόπο. Τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται με παρόμοιο τρόπο είναι στην παρακάτω λίστα.

The Dirty Dozen (Η βρώμικη δωδεκάδα)

1.φράουλες

2.σπανάκι

3.νεκταρίνια

4.μήλα

5.ροδάκινα

6.αχλάδια

7.κεράσια

8.σταφύλια

9. σέλερι

10.ντομάτες

11.πιπεριές

12.πατάτες

Από την άλλη, σύμφωνα με τη Clean Fifteen , η καθαρή δεκαπεντάδα που μπορείτε να φάτε άφοβα και έχει μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων είναι τα παρακάτω.

Η Clean Fifteen – Η καθαρή δεκαπεντάδα

1. γλυκό καλαμπόκι

2. αβοκάντο

3. ανανάς

4. λάχανο

5. κρεμμύδια

6. κατεψυγμένος γλυκός αρακάς

7. παπάγια

8. σπαράγγια

9. μάνγκο

10. μελιτζάνα

11. πεπόνι μελιτώματος

12. ακτινίδια

13. πεπόνι κανταλούπ

14. κουνουπίδι

15. γκρέιπφρουτ