Αυτή είναι η σωστή στάση ύπνου για τις... δύσκολες ημέρες!

Οι κοιλιακές κράμπες, το αίσθημα βάρους και οι πόνοι της περιόδου δυσκολεύουν για μερικές μέρες κάθε μήνα τη ζωή κάθε γυναίκας, εμποδίζοντάς την να εργαστεί, να γυμναστεί και φυσικά να κοιμηθεί με άνεση. Όσον αφορά το τελευταίο, η σωστή στάση σώματος μπορεί να παράσχει στη γυναίκα ανακούφιση και να της επιτρέψει να απολαύσει ποιοτικό και αποκαταστατικό ύπνο.

Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι ο ύπνος ανάσκελα συνδέεται με τα λιγότερα μυοσκελετικά προβλήματα, δεν είναι όμως αυτή η πλέον κατάλληλη στάση για τις γυναίκες τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Η προτεινόμενη στάση στον ύπνο κατά τις ημέρες της περιόδου είναι η εμβρυϊκή, δηλαδή ο ύπνος στο πλάι με τα γόνατα λυγισμένα κοντά στο στήθος. Η ελαφριά πίεση που ασκείται στην κοιλιά μπορεί να ανακουφίσει από τις κράμπες αλλά και τις διαρροές. Επίσης, η εμβρυϊκή στάση επιτρέπει στους σκελετικούς μυς που περιβάλλουν την κοιλιά να χαλαρώσουν, οπότε μειώνεται ο πόνος. Ορισμένες γυναίκες, βέβαια, βρίσκουν πιο ανακουφιστική κάποια στάση που επιτρέπει στα πόδια να παραμένουν ελεύθερα και τεντωμένα.

Τέλος, καλό είναι οι γυναίκες να αποφεύγουν να κοιμούνται μπρούμυτα τις ημέρες τις περιόδου, καθώς στη στάση αυτή πιέζεται η μήτρα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή αίματος και να είναι πιο πιθανές οι διαρροές κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πηγή: onmed.gr