Αυτές οι συνήθειες χαλαρώνουν το στήθος

Η χαλάρωση του γυναικείου στήθους είναι μια από τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της γήρανσης. Το πόσο γρήγορα θα συμβεί όμως εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι εγκυμοσύνες, ο θηλασμός και η κληρονομικότητα.

Η χαλάρωση του στήθους είναι αποτέλεσμα της απώλειας του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που υπάρχει στο δέρμα και ευθύνεται για τη συνοχή και την ελαστικότητά του.

Για να αποτρέψετε τη χαλάρωση του στήθους πρέπει να αποφεύγετε κάποιες συνήθειες. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν ότι η επιδερμίδα του στήθους γερνάει 2-3 χρόνια νωρίτερα από το υπόλοιπο σώμα, δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε:

Μεγάλες αυξομειώσεις βάρους

Το να χάνετε και να παίρνετε 2-3 κιλά δεν επηρεάζει το στήθος σας, αν όμως μιλάμε για πάνω από 10 κιλά, τότε αυτό προκαλεί χαλάρωση. Οι ειδικοί μάλιστα παρομοιάζουν το στήθος που χαλαρώνει από την αυξομείωση του βάρους με παλιό καλσόν.

Φοράτε λάθος σουτιέν

Είτε πρόκειται για το καθημερινό σουτιέν είτε για το σουτιέν του γυμναστηρίου, είναι σημαντικό να φοράτε το κατάλληλο μέγεθος και να έχει σωστή υποστήριξη. Όταν το σουτιέν δεν εφαρμόζει σωστά στο στήθος, το βάρος του κατά την κίνηση επηρεάζει το κολλαγόνο του δέρματος και συμβάλλει στη χαλάρωση. Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο σουτιέν για το μέγεθος αλλά και το σχήμα του στήθους σας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Wisconsin, το δέρμα είναι ένα όργανο, τα κύτταρα του οποίου αποτελούνται κυρίως από νερό. Η έλλειψη νερού έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και κατ’ επέκταση στο στήθος. Όταν υπάρχει λιγότερο νερό στο σώμα, το δέρμα είναι ξηρό και μοιάζει «τσαλακωμένο». Αυτό οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και γύρω από το στήθος, με αποτέλεσμα να χάνει την υφή του και να κρεμάει.

Ξεχνάτε το αντηλιακό

Ειδικά αν είστε σε εξωτερικούς χώρους και το ντύσιμό σας αποκαλύπτει μέρος του στήθους σας, πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό. Οι βλάβες του δέρματος που οφείλονται στην ηλιακή ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες και πρόωρη γήρανση σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του σώματος. Επιπλέον, το αντηλιακό προστατεύει το στήθος σας και από πιθανούς κινδύνους του καρκίνου του δέρματος.

Καπνίζετε

Μελέτη ερευνητών των Υπηρεσιών Υγείας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι το ποσοστό του καρκίνου του μαστού μεταξύ των γυναικών που κάπνιζαν ήταν περίπου 30% υψηλότερο από ό,τι για εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Εκτός αυτού, οι τοξίνες που εισπνέει μία καπνίστρια «σπάνε» την ελαστίνη, που υπάρχει στο δέρμα και είναι υπεύθυνη για τον απαλό και λείο τόνο γύρω από το στήθος. Μόλις η ελαστίνη στο στήθος χαλαρώσει, προκαλείται γήρανση, το στήθος κρεμάει και χάνει την αίσθηση της σφριγηλότητας.